fbpx
Πεντανόστιμη μαρμελάδα σύκο χωρίς ζάχαρη
Μεσσηνιακή Κουζίνα

Πεντανόστιμη μαρμελάδα σύκο χωρίς ζάχαρη

Το σύκο είναι το αγαπημένο μας φρούτο που γλυκαίνει το τέλος του καλοκαιριού. Έτσι σήμερα φτιάχνουμε μαρμελάδα και την απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

1.500γρ. σύκα καθαρισμένα

700 γρ. σταφύλι

1 ξύλο κανέλας

7 κ. σούπας μέλι

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σύκα αφού τα έχουμε καθαρίσει και ανοίξει στη μέση. Με ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα σταφύλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μαζί με την κανέλα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμη σβήνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει και ελέγχουμε την υφή. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα για καιρό τη μοιράζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα.

https://jenny.gr/cooking/ti-na-ftiaxo-simera/343313/pentanostimi-marmelada-syko-horis-zahari

Πεντανόστιμη μαρμελάδα σύκο χωρίς ζάχαρη
To Top