ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 χρόνια ΤΕΕ: Από την Καλαμάτα ξεκίνησε το Roadshow γνωριμίας του με τους πολίτες της Πελοποννήσου

Σε πόλεις της Πελοποννήσου το TEE Roadshow για να φέρει την καμπάνια εορτασμού των 100 χρόνων του ΤΕΕ κοντά στην κοινωνία

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει αυτήν την εβδομάδα σε πόλεις της Πελοποννήσου για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία.

tee-DSC-0821

tee-DSC-0822

tee-DSC-0823

tee-DSC-0824

tee-DSC-0825

tee-DSC-0826

tee-DSC-0827

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

tee-DSC-0829

tee-DSC-0830

tee-DSC-0831

tee-DSC-0832

tee-DSC-0833

tee-DSC-0836

Το «ταξίδι» του TEE Roadshow στην Πελοπόννησο ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου από την Καλαμάτα και την Κεντρική Πλατεία) και συνεχίζει την Τρίτη 23 Απριλίου στη Σπάρτη (Κεντρική Πλατεία), την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Ναύπλιο (Συντριβάνι Πάρκου Καποδίστρια) και το Σάββατο 27 Απριλίου στην Κόρινθο (Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη), σε όλες τις πόλεις από 10:00 ως 15:00.

Στασινός από Καλαμάτα: "Έμφαση στην ανθεκτικότητα με πράξεις όπως ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος"

teeimage00010

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός βρέθηκε σήμερα στο ΤΕΕ Roadshow στην Καλαμάτα, έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και είχε επαφή με το ΔΣ των μηχανικών της Πελοποννήσου και της Καλαμάτας και μηχανικούς και πολίτες.

Την προσφορά του ΤΕΕ στην ανάπτυξη της χώρας καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ στην Καλαμάτα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Στασινός «δίνουμε έμφαση στην ανθεκτικότητα, κάτι πολύ σημαντικό, κάνοντας πράξη και ξεκινώντας άμεσα, τον επόμενο μήνα, τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο στο σύνολο των σχολείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων της χώρας». «Η προσφορά του ΤΕΕ δεν είναι σημαντική μόνο στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, η συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας σηματοδοτείται από έντονη δραστηριότητα με έργα όπως «ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Πολεοδομιών σε όλη τη χώρα, ο πολεοδομικός σχεδιασμός όπου θα γίνουν πάνω από 200 Προεδρικά Διατάγματα με πολεοδομικά σχέδια στο σύνολο της χώρας». Αναφορικά με τον εορτασμό των 100 ετών σημείωσε ότι πρόκειται για «100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς στους Μηχανικούς, κυρίως όμως στους πολίτες για την ανάπτυξη της χώρας. Με τα καλά και τα άσχημα νομίζω εν τέλει με ένα θετικό πρόσημο».

Ερωτηθείς για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ο Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «υπάρχει από το 2012», τονίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά το κομμάτι του ύψους έως σήμερα, νομίζω ότι είναι μεμονωμένες κάποιες αντιδράσεις από 4-5 δήμους της χώρας, υπάρχουν άλλοι 325 που δεν διαμαρτύρονται. Το λέω για να βάζουμε τα νούμερα στη σωστή τους βάση». «Θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια αντίδραση από κάποιους δήμους που κατοικούν και πιο πλούσιοι άνθρωποι, επομένως ο καθένας ας σκεφτεί για ποιο λόγο γίνεται. Νομίζω ότι το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα βάλει έναν κόφτη κάποια στιγμή στο κομμάτι του ύψους έτσι ώστε να μην γίνονται ούτε παρεξηγήσεις και να μην κάνει ο καθένας την ερμηνεία όπως ο ίδιος επιθυμεί» συνέχισε.

Για την εκτός σχεδίου δόμηση, ο Γιώργος Στασινός αναγνώρισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει κάτι πολύ σημαντικό, έχει αναθέσει στο ΤΕΕ πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα, ο οποίος δεν έχει γίνει 50 χρόνια που το επιβάλλει το Σύνταγμα του 1975» και πρόσθεσε ότι «με βάση αυτά τα σχέδια πρέπει να κινηθεί». «Επομένως να κάνουμε υπομονή μέχρι τότε. Μόλις γίνουν τα πολεοδομικά σχέδια θα προβλέπουν τι θα γίνει στην εκτός σχεδίου δόμηση, επομένως μέχρι τότε αν υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιοχές, όπως συγκεκριμένα δυο-τρία νησιά που επιβάλλεται να σταματήσει η έκδοση κάποιων αδειών, πρέπει να επικεντρωθεί εκεί η κυβέρνηση και όχι στο σύνολο της χώρας» προέτρεψε.

Σχετικά με τον αριθμό των Μηχανικών στην Ελλάδα, σχολίασε ότι «το 2015 ήμασταν πάρα πολλοί, το 2024 είμαστε πάρα πολύ λίγοι γιατί πάμε παρέα με την ανάπτυξη της χώρας. Όταν υπάρχει ανάπτυξη μπορεί να είμαστε ο ίδιος αριθμός αλλά στο τέλος είμαστε λίγοι, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη είμαστε πολλοί».

Σημειώνεται ότι, το «ταξίδι» του TEE Roadshow στην Πελοπόννησο ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου από την Καλαμάτα και συνεχίζεται την Τρίτη 23 Απριλίου στη Σπάρτη παρουσία και του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Ναύπλιο και το Σάββατο 27 Απριλίου στην Κόρινθο.

Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

tee-DSC-0843

teeimage00001

teeimage00002

teeimage00003

teeimage00005

teeimage00006

teeimage00007

teeimage00008

teeimage00009

Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.

tee-DSC-0839

tee-DSC-0842
Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Δημοφιλέστερα

To Top