Τουρισμός

Λιμάνι Καλαμάτας: Εντυπωσιάζει το mega yacht του ιδιοκτήτη της Τότεναμ

Σχεδόν 100 μέτρα μήκος και αξίας 250 εκατομμύρια ευρώ

Εντυπωσιάζει το mega yacht που έχει αγκυροβολήσει εδώ και τέσσερις μέρες στο Λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το υπερπολυτελές σκάφος "Αviva" μήκος 98 μέτρων και αξίας 25ο εκατομμυρίων ευρώ, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όσων πέρασαν από την παραλιακή Καλαμάτας, καθώς δεσπόζει στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Ιδιοκτήτης του σκάφους ο Βρετανός  δισεκατομμυριούχος Joe Lewis, ιδιοκτήτης της Τότεναμ. Το σκάφος κατέπλευσε στο Λιμάνι το πρωί της Πέμπτης και από τότε έχει αγκυροβολήσει εκεί, με τον 87χρονο ιδιοκτήτη της Τότεναμ να βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης του "Αviva" από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από την Καλαμάτα. Μάλιστα, επισκέφτηκε τα τοπικά καταστήματα, τα αξιοθέατα της πόλης, ενώ βρέθηκε και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, όπου ενθουσιάστηκε από τα φρέσκα μεσσηνιακά προϊόντα, ενώ αναμένεται να επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Δήλωσε μάλιστα ότι επιθυμεί να ξαναέρθει.

Το υπερπολυτελές σκάφος, που απ' ότι φαίνεται κάνει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, έφτασε στο Λιμάνι της Καλαμάτας την Πέμπτη από τη Ζάκυνθο, ενώ είχε ήδη διέλθει από τη Μάλτα, τις ακτές της Αδριατικής, την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου.

Mega yachts και υδροπλάνα προσεχώς στο Λιμάνι Καλαμάτας

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να βλέπουμε συχνότερα τέτοιου είδους mega yachts στο Λιμάνι Καλαμάτας, αφού έχει χαρακτήρα τουριστικό και εμπορικό, όπως προβλέπεται στο master plan. Σε αυτή τη κατεύθυνση προσδιορίζονται από τον Δήμο Καλαμάτας οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη πρωτοβουλιών προσέλκυσης τουρισμού μέσω υποδομών υποδοχής mega yacht και υδροπλάνων, χωρίς βέβαια να καταργείται και η δυνατότητα εμπορικής δραστηριότητας με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων σύγχρονων λιμενικών υποδομών. Ήδη, έχουν αδειοδοτηθεί οι εγκαταστάσεις για τα υδροπλάνα, και τον οικίσκο να έχει τοποθετηθεί στο δυτικό τμήμα του Λιμανιού, και είναι θέμα χρόνου να μπει και η πλατφόρμα επιβίβασης- αποβίβασης των επιβατών, ενώ μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις, με την ενεργοποίηση και των υδατοδρομίων σε Ιόνιο και Πάτρα.

video: Ilias Thanos

Δημοφιλέστερα

To Top