ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπάρτη: Είχε παγιδεύσει τη χασισοφυτεία με αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό

Επ’αυτοφώρω σύλληψη 38χρονου

Χασισοφυτεία με 20 δενδρύλλια έως 2 μέτρα εντόπισε και κατέσχεσε την Παρασκευή το βράδυ το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε χωριό της Σπάρτης. Η φυτεία τέθηκε υπό παρακολούθηση από τους αστυνομικούς και χθες το βράδυ συνελήφθη επ’αυτοφώρω ένας 38χρονος που προσήλθε στον χώρο για να την φροντίσει.
Ωστόσο, εκείνο που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς ήταν ότι η πρόσβαση προς τη χασισοφυτεία ήταν παγιδευμένη με αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ώστε σε περίπτωση που κάποιος πλησίαζε στο μονοπάτι της φυτείας, αποτελούσε ο ίδιος στόχο για το παγιδευμένο με σκοινί όπλο που εκπυρσοκροτούσε!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (8.9.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ

Ειδικότερα, την Παρασκευή το βράδυ, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -20- δενδρύλλια κάνναβης ,ύψους από 0,4 έως 2,1 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ’ΑΥΤΟΦΩΡΩ Ο 38ΧΡΟΝΟΣ

Χθες το απόγευμα, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 38χρονος, προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε παγιδεύσει το μονοπάτι που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από πυροσωλήνα (κάννη) που έφερε φυσίγγιο και επικρουστήρα και πυροδοτούνταν με την ακούσια παράσυρση σχοινιού, που ήταν κατάλληλα προσδεδεμένο σε σταθερά σημεία (δέντρα).

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΠΛΑ

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) περίστροφο, πλήρες φυσιγγίων, ένα (1) στιλέτο, ένας (1) σουγιάς και δύο (2) φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, βρέθηκαν συνολικά και επίσης κατασχέθηκαν,

-ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -25,2- γραμμαρίων,
τσιγαριλίκι κάνναβης,
-2- μαχαίρια,
-2- αεροβόλα πιστόλια,
-5- φυσίγγια,
-αυτοσχέδιο μονόκαννο πυροβόλο όπλο
-κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Σπάρτη: Είχε παγιδεύσει τη χασισοφυτεία με αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό
To Top