ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενιαίο ΣΔΙΤ για το “πακέτο” έργων Καλαμάτας και Μεσσήνης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΑ-ΤΣΩΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκαν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο- όπως ήταν προγραμματισμένο- οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτης Νίκας και Γιώργος Τσώνης αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντησή τους, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δήμαρχοι παρέδωσαν στον Υπουργό τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, με τις οποίες προτείνονται συγκεκριμένα έργα, κυρίως ανεγέρσεις σχολικών κτηρίων και αθλητικών χώρων, για την ένταξή τους στο ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα προτείνονται έργα ύψους 22.500.000 ευρώ για τον Δήμο Καλαμάτας και 10.400.000 ευρώ για τον Δήμο Μεσσήνης. Έργα που κρίνονται ζωτικής σημασίας για την κοινωνία των δύο πόλεων.
Ενώ κοινή επιθυμία είναι να ενταχθούν σε ενιαίο ΣΔΙΤ, δηλαδή να κατασκευαστούν με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως διεμήνυσαν και οι δύο δήμαρχοι στον υπουργό.
Η επόμενη συνάντηση για το ανωτέρω θέμα θα πραγματοποιηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νικόλαο Μαντζούφα.

Ορεινό Οδικό δίκτυο Ταϋγέτου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε στον Υπουργό την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση έργου που αφορά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου των οικισμών του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε (κυρίως) τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν έχει χρηματοδοτηθεί για την κατασκευή του στη συγκεκριμένη περιοχή. Μετά και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη και τη μη επιλογή του δρόμου για Σπάρτη από Αλαγονία κρίνεται απολύτως αναγκαία η κατασκευή ενός σοβαρού έργου υποδομής στην περιοχή, επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας για την επόμενη τριετία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό για τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ο Υπουργός υποσχέθηκε, όπως μάλιστα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, να φροντίσει προσωπικά για αυτό το θέμα.

Νωρίτερα, στις 13.00 το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΑΔ, Γεώργιο Τερζάκη με κύριο αντικείμενο την παραχώρηση στο Δήμο των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία.

Ενώ στις 14.00 ο κ.Νίκας συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα δημοτικού προϋπολογισμού, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

To Top