ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Αντιπολιτευτικό μέτωπο και πρόταση δυσπιστίας – “Δεν πάει άλλο”

Μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης φαίνεται να σχηματίζεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών. Δήλωση Ανδρουλάκη για πρόταση μομφής, άμεση θετική απόκριση από Νέα Αριστερά.

Αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης -μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα Τέμπη– φαίνεται να σχηματίζεται με το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Με δήλωσή του την Κυριακή, στον απόηχο της αποκάλυψης του Βήματος για αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων του δυστυχήματος στα Τέμπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος καθώς “μπροστά μας έχουμε μία αδίστακτη αγέλη εξουσίας”.

Πρόταση μομφής από Ανδρουλάκη: “Έχουμε απέναντί μας μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας”

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας. Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων“, αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

“Ναι” από τη Νέα Αριστερά-“Δεν πάει άλλο”

Πολύ άμεσα η Νέα Αριστερά δημοσιοποίησε ότι συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι είχε κάνει ανάλογη πρόταση στις 6 Μαρτίου.

Αναλυτικά ανακοινώθηκαν τα εξής

“Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νέα Αριστερά. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο”

Η Nεα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια.

Το δήλωσε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο”.

πηγή: φωτό sooc

Τέμπη: Αντιπολιτευτικό μέτωπο και πρόταση δυσπιστίας – “Δεν πάει άλλο”

Τέμπη: Αντιπολιτευτικό μέτωπο και πρόταση δυσπιστίας – “Δεν πάει άλλο”

Δημοφιλέστερα

To Top