ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aποφυλακίστηκε ο Δασκαρόλης

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΧΤΕΣ

Από χτες το μεσημέρι είναι ελεύθερος μετά από 12 ημέρες κράτησης στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας, ο Στράτος Δασκαρόλης, μετά την ποινή που του επέβαλλε το Δικαστήριο για τη μη πληρωμή διοδίων πριν από 4 χρόνια.
Όπως μας είχε ενημερώσει ο νομικός συμπαραστάτης του Κώστας Κρόμπας είχε κάνει με νέα δίκη συγχώνευση της ποινής και από την στιγμή που θα εξέτιε τα 3/5 θα ήταν ελεύθερος, κάτι που έγινε χτες Κυριακή.
Η καταδίκη του Στράτου Δασκαρόλη δημιούργησε κίνημα αλληλεγγύης σε όλη την επικράτεια με αποκορύφωμα την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Καλαμάτα.
Το θέμα του Δασκαρόλη έφερε με ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ θερμή συμπαράσταση έλαβε από πολλές παρατάξεις και κόμματα, ακόμα κι από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, εκφτάζοντας τις επιφυλάξεις και τον προβληματισμό του για την φυλάκιση αυτή.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε δύο φορές στην Καλαμάτα μέσα σε μια εβδομάδα για να δηλώσει παρούσα στον συμβολικό αγώνα του Δασκαρόλη, ενώ σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρκαδία, στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθεί κι ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης που θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Δασκαρόλη και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

To Top