ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 2 Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

27ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ

Συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 27χρονος που επιχείρησε να ταξιδέψει για Αυστρία με πλαστό έγγραφο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.

Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 27χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Ισπανίας, η οποία κατασχέθηκε.

24ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΟΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Και δεύτερο άτομο συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν 24χρονο που επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα για Πολωνία, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα συνελήφθη, σήμερα (24.8.2017) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του 24χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Κατοβίτσε Πολωνίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο άνηκε σε άλλο πρόσωπο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Πολωνίας, η οποία κατασχέθηκε.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση και για τις δύο συλλήψεις, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Είναι ρουτίνα πλέον για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας οι συλλήψεις σε καθημερινή σχεδόν βάση αλλοδαπών, που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το Αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως πύλη εξόδου για ευρωπαϊκές πόλεις, λόγω των απευθείας πτήσεων προς αυτές.

Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί. Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι άτομα νεαρής ηλικίας, μεταξύ 20 και 30, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που τους τα προμηθεύουν διάφορα κυκλώματα επιτηδείων έναντι αδράς αμοιβής.
Συλλήψεις όμως γίνονται και στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, καθώς τα κυκλώματα θεωρούν-εσφαλμένα εκ του αποτελέσματος- ότι απο εκεί έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 2 Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
To Top