ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: “Κρυφοχρυσαυγίτης ο Άδωνης”- Τι δήλωσε για απλή αναλογική στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

“KΡΥΦΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ Ο ΑΔΩΝΗΣ”

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ άσκησε σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση με ευθύνη της ΝΔ γυρίζει τη χώρα πίσω.

«Υιοθετεί διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό λόγο αναδεικνύοντας διαχωριστικές γραμμές ως κυρίαρχα ζητήματα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην ΕΡΤ. Έκανε λόγο για αναβάθμιση στη ΝΔ των ακροδεξιών στοιχείων και χαρακτήρισε «κρυφοχρυσαυγίτη» τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι η ρητορική του είναι ακροδεξιά και διχαστική.

«Η ΝΔ έχει χάσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό και έχει εγκλωβιστεί σε ακροδεξιά ρητορική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμάς μας βολεύει, καθώς με τέτοια αντιπολίτευση θα μακροημερεύσουμε στην κυβέρνηση».

5.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Περίπου 5.000 συμβασιούχοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και διευκρίνισε ότι ο οριστικός αριθμός θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 6.100 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων και ξεκαθάρισε πως το κόστος της πρόσληψης τους, ως αορίστου χρόνου «δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων».

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες, συλλέγουν τα στοιχεία που αποστέλλουν οι δήμοι για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες της καθαριότητας.

Ταυτόχρονα εξήγγειλε ότι έως το τέλος του 2017 θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί υπουργών που παίζουν κατενάτσιο στη διαπραγμάτευση, απάντησε: «Μου είναι δύσκολο να την ερμηνεύσω. Θεωρώ ότι κάθε φορά, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι μια αντιπαράθεση με άλλα μέσα. Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, αλλά από διαφορετική πλευρά. Όταν πηγαίνεις με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις, κερδίζεις πράγματα στη διαπραγμάτευση. Όταν πηγαίνεις με διάθεση να υιοθετήσεις ό,τι ζητείται, χαμένη είναι η χώρα και ο λαός της».

Σκουρλέτης: “Κρυφοχρυσαυγίτης ο Άδωνης”- Τι δήλωσε για απλή αναλογική στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
To Top