ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 35χρονου στους Γαργαλιάνους για κατοχή ναρκωτικών και αρχαίων νομισμάτων

Συνελήφθη, χθες (14.8.2017) το πρωί, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ένας 35χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά και κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες (14.8.2017) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 35χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, συνολικού ύψους 2,10 μέτρων περίπου.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στo σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν συνολικά 28 αρχαία αντικείμενα τα οποία και κατασχέθηκαν:

-δεκατρία (13) μεσαιωνικά ύστερων χρόνων χάλκινα νομίσματα με λατινικές επιγραφές,
-δύο (2) τμήματα χάλκινων δαχτυλιδιών,
-χάλκινο έλασμα ανάγλυφης φυτικής διακόσμησης,
-χάλκινο διακοσμητικού χαρακτήρα κόσμημα,
-δεκαπέντε (15) νομίσματα νεώτερων χρόνων, καθώς και
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων.

Τα παραπάνω μεταλλικά αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Σύλληψη 35χρονου στους Γαργαλιάνους για κατοχή ναρκωτικών και αρχαίων νομισμάτων
To Top