ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Δεν θα γίνει η Δημοτική Αστυνομία σάκος του μποξ”

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Λάβρος κατά όσων εξυβρίζουν τους δημοτικούς αστυνομικούς την ώρα που αυτοί επιτελούν το καθήκον τους ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει αναλάβει το σύνολο του βάρους της ευταξίας στην πόλη και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που παρουσιαστεί πάλι περιστατικό εξύβρισης κατά αστυνομικών θα υποβάλλεται μήνυση στον Εισαγγελέα με τη νομική συνδρομή του Δήμου.

“Δεν θα γίνει η Δημοτική Αστυνομία ο σάκος του Μποξ, δεν μπορεί ο κάθε μεγαλοσχήμονας να υβρίζει- παρουσία όλων- το κοριτσάκι της δημοτικής Αστυνομίας, τον απλό υπάλληλο των 800 ευρώ, που κόβει μια κλήση”, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν και όλα τα νομικώς προβλεπόμενα μέτρα.

Συγκεκριμένα, για το λόγο αυτό, έχει αποφασισθεί, όσον αφορά στις επιθετικές ή υβριστικές συμπεριφορές, να υπάρχει κάλυψη από τη Νομική Υπηρεσία, υποβολή μήνυσης και ενημέρωση της Εισαγγελικής Αρχής, ως ελάχιστη προσπάθεια προστασίας της προσωπικότητας των δημοτικών αστυνομικών.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, στο σύνολό τους πολίτες της Καλαμάτας, που αγωνίζονται χωρίς επαρκή μέσα για να επιβάλουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις κανονιστικές αποφάσεις.
Ασφαλώς, η Δημοτική Αρχή καταδικάζει ενδεχόμενη παρεκτροπή και μη κόσμια συμπεριφορά δημοτικού αστυνομικού, όμως η καταδίκη είναι απόλυτη και σε υβριστικές συμπεριφορές ή επιθετικές τάσεις από πολίτες προς δημοτικούς αστυνομικούς, στην προσπάθεια των δευτέρων να επιβάλουν το νόμο και την ευταξία.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, “ο Δήμος Καλαμάτας παρακαλεί τους πολίτες να παρέχουν συνδρομή στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί έτσι διασφαλίζεται η ευταξία και η ποιότητα ζωής”.
Η Δημοτική Αστυνομία, όπως τόνισε επανειλημμένως ο δήμαρχος, έχει την απόλυτη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στο έργο της στην τήρηση της νομιμότητας.

To Top