Chef Stories

Φασολάκια με φέτα, λιαστή ντομάτα & απάκι

Μία πρωτότυπη ιδέα για φρέσκα φασολάκια και μεσογειακά αρώματα, που θα αγαπήσετε!

#tsoulotip: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε τα φασολάκια, ώστε να διατηρηθούν τραγανά.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 γρ. απάκι, κομμένο σε φέτες

100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη

700 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα φασολάκια από τα κοτσάνια τους, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν.
3. Κατόπιν, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μάραθο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι κι έπειτα, προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για ακόμα 5-6 λεπτά.
4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 25 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα, το απάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
5. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με άνηθο.

Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/ospria-ladera/fasolakia-me-feta-liasti-ntomata-kai-apaki

Φασολάκια με φέτα, λιαστή ντομάτα & απάκι

Δημοφιλέστερα

To Top