ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε από τον Βορίδη το αρδευτικό έργο στο Φίχτι Αργολίδας

Το έργο κόστισε 120.000 ευρώ-Πρόκειται κατά βάση για ένα μικρό αρδευτικό έργο, ουσιαστικά δυο μικρές λιμνοδεξαμενές με νάυλον βάση από πολυαιθυλένιο, που εκτιμάται ότι θα υδροδοτεί 3.000 στρέμματα γης-Πυρά πάντως από την αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα από τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, δέχτηκε χθες η περιφερειακή Αρχή και ο Υπουργός για τα εγκαίνια, τα οποία τα χαρακτήρισε “φιέστα και φανφάρες που εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακά” καθώς πρόκειται για έναν δευτερεύων αγωγό και όχι για το βασικό αρδευτικό έργο που περιμένουν οι αγρότες της Αργολίδας, αυτό του Ανάβαλου το οποίο καθυστερεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, το αρδευτικό έργο στο Φίχτι, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι το 120.000 ευρώ έργο -που χρηματοδότησε η Περιφέρεια- θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης 3.000 στρεμμάτων. Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η συμβασιοποίηση του εν λόγω έργου έγινε μόλις πριν τρεις μήνες και η υλοποίησή του ήταν άμεση, ενώ ευχαρίστησε και τους αγρότες για την εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία τους.

Παράλληλα, στην παρέμβασή του ο Π. Νίκας, ανακοίνωσε τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια για την Αργολίδα και οδεύουν προς άμεση υλοποίηση, τα οποία είναι:

α) η εγκατάσταση πυροσβεστικού συστήματος στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Μυκηνών -την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης υπογράφει την σχετική προγραμματική σύμβαση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

β) η κατασκευή του κόμβου στην εξαιρετικά επικίνδυνη διασταύρωση του δρόμου Φίχτι – Μυκήνες με τον δρόμο των αρχαιοτήτων

γ) η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου σε Αργος και Ναύπλιο στο τέλος της άνοιξης του 2021

δ) η μαρίνα στο Ναύπλιο.

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια, ανταποκρινόμενη στην σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα εντάξει προς χρηματοδότηση τα έργα, αφ’ ενός του συνδετήριου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 δρόμου με Ναύπλιο και Αργος και αφ’ ετέρου του δρόμου Αρκαδικό – Αγία Ελεούσα.

 

Διαβάστε και αυτό:

Τατούλης: “Κύριε Βορίδη, αφήστε τις φαμφάρες και τις φιέστες και ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών μας”

Εγκαινιάστηκε από τον Βορίδη το αρδευτικό έργο στο Φίχτι Αργολίδας
To Top