Επιχειρείν

“Άρτος-Οίνος-Έλαιον”: Επιχειρήσεις και αυθεντικά προϊόντα σε πρώτο πλάνο!

ΗΜΕΡΑ:3η

Με επιτυχία έκλεισε και η 3η ημέρα της 7ης έκθεσης "Άρτος-Οίνος-Έλαιον" στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Και χθες πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τα περίπτερα και δοκίμασε τα εκλεκτά τοπικά και όχι μόνο προϊόντα και αγόρασε για το σπίτι, μέσα από μια απίστευτη ποικιλία αυθεντικών, παραδοσιακών, χειροποίητων προϊόντων.

Το MessiniaLive βρέθηκε και την 3η ημέρα στον χώρο της έκθεσης και συνομίλησε με εκπροσώπους των εταιρειών: ΚΟΥΝΟS,Γιαννακόπουλος, Ζυμαρικά ΗΛΙΣ, Mega Super Fruits, XΡΥΣΟΜΕΛΟ, Μαρία Δουβόγιαννη, αλλά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλη Αντωνόπουλο.

MAΡΙΑ ΔΟΥΒΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130 ΚΩΔΙΚΟΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ-ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ

Μαρία Δουβόγιαννη: Με την ευρηματικότητα, το μεράκι και το ταλέντο της έχει καταφέρει να κερδίσει φανατικό κοινό, καθώς έχει κλείσει σε βαζάκια όλα τα αγαθά της Μεσσσηνιακής γης.

Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, τουρσιά και chutneys, μια απίστευτη ποικιλία από 130 κωδικούς, όλα χειροποίητα, με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά κερδίζουν αμέσως από την πρώτη δοκιμή ακόμα και τους πιο δύσκολους.

ΜEGA SUPER FRUITS: ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Mega Super Fruits: Σε μια έκταση 2,5 στρεμμάτων έξω από τη Μεγαλόπολη καλλιεργούνται τα εκπληκτικά ζουμερά και νόστιμα σμέουρα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλα, που μπαίνουν σε ατομικές συσκευασίες και πωλούνται είτε ως φρέσκα, είτε μετατρέπονται σε μαρμελάδες, λίκερ, σιρόπια, ακόμα και ξίδι, και διατίθενται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Η Μαρία Πόπα και η μητέρα της μίλησαν στο Messinialive για τον καθημερινό τους αγώνα και την προσπάθεια να συλλέγουν κάθε πρωί με τη δροσιά ένα-ένα με το χέρι τα χιλιάδες μικροσκοπικά και ευαίσθητα σμέουρα και βατόμουρα, ώστε να φτάσουν στους καταναλωτές φρέσκα και δροσερά. Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούνται με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια και στην ερώτησή μας πως και επέλεξαν τα συγκεκριμένα super foods, μας απάντησαν ότι είναι παράδοση στη χώρα τους, τη Μολδαβία, και το έδαφος και το κλίμα της Αρκαδίας είναι ιδανικό για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των βατόμουρων.

ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΜΕ ΧΥΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΛΟΗΣ MADE IN ΠΛΑΤΥ!

Η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Πλατύ Μεσσηνίας επεκτείνεται και πλέον εκτός από το βραβευμένο της Χρυσόμελο, φέτος λανσάρει στην αγορά τον χυμό ALOE VERA σε ατομικά γυάλινα μπουκαλάκια των 260ml, με αλόη made in Πλατύ.

Την αλόη που καλλιεργείται σε εκτάσεις στο Πλατύ, στην οικογενειακή επιχείρηση την επεξεργάζονται και τη μετατρέπουν σε θρεπτικό χυμό, που περιέχει μάλιστα ολόκληρα κομμάτια ζελέ αλόης, μέλι, και έχει γεύση λεμόνι ή πορτοκάλι. Ιδανικό για ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες, καθώς η αλόη και δροσίζει και ενυδατώνει.

ΚΟΥΝΟΣ: ΤΟ ΣΥΚΟ ΕΓΙΝΕ ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΔΕΣΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ή ΤΖΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΑ!

Τα παραδοσιακά ξερά σύκα μετεξελίχθηκαν και γέμισαν με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, αλλά και μαύρη σοκολάτα απογειώνοντας γευστικά τη μεσσηνιακή αυτή υπερτροφή.
Η επιχείρηση του Μιχάλη και της Αριάδνης Αγγελόπουλου φέτος πάει ακόμα ένα βήμα πιο πάνω, συστήνοντάς μας τη συκόπαστα με κανέλα και γαρύφαλλο, σουσάμι και ξηρούς καρπούς, τυλιγμένα σε μικρά ρολά των 50γρ. δημιουργώντας έτσι ένα απόλυτα γευστικό και αρωματικό φυσικό προϊόν σύκου, που αμέσως έγινε ανάρπαστο, τόσο από μεγάλους όσο και από μικρούς.

Προκειται για μια υπερτροφή σε ατομική συσκευασία που ευωδιάζει με αρώματα Ανατολής τον ουρανίσκο, ένα θρεπτικό έδεσμα που σε χορταίνει και σε γεμίζει ενέργεια, ιδανικό για μικρά παιδιά, αθλητές, αλλά και ως σνακ στο γραφείο.

Γιαννακόπουλος: Πως η ελιά Καλαμών γίνεται μαρμελάδα και το σύκο γλυκόξινη σάλτσα!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 70 ΧΡΟΝΩΝ

Η οικογενειακή επιχείρηση Γιαννακόπουλου, πιστή στην παράδοση ήδη από το 1948, έδωσε και φέτος το "παρών" στην έκθεση, με το πασίγνωστο και αγαπημένο γλυκό κουταλιού καρπούζι, και μεγάλη ποικιλία γλυκών κουταλιού, τις σπιτικές μαρμελάδες της, την περίφημη και πρωτότυπη μαρμελάδα ελιάς με κομμάτια μήλου, ένα προϊόν που πάει την ελιά Καλαμών σε άλλο επίπεδο, κλεισμένη σε καλαίσθητα βαζάκια, αλλά και γλυκόξινες σάλτσες με δαμάσκηνα ή σύκο, ιδανικές για ψητά κρεατικά ή τυριά.

Παραδοσιακά Ζυμαρικά Ήλις: Η παράδοση συνεχίζεται με βραβεύσεις!

Η οικογενειακή επιχείρηση του Θοδωρή Γιανναρά από το Θολό Ζαχάρως, με τα βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά της που ζυμώνονται με αγνά υλικά, έχει κερδίσει φανατικό κοινό όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και πανελλαδικά.


Για τα προϊόντα τους, τα αγαπημένα ζυμαρικά των καταναλωτών, και για τα φετινά βραβεία της επιχείρησης μας μίλησε η Κατερίνα Γιανναρά.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:REBRANDING ΜΕ OLIVELAND!

Μέλι-Αρωματικά φυτά Ταϋγέτου και Καλαματιανό Φιστικοβούτυρο!

Επεκτείνει τα αγνά προϊόντα του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας και κυκλοφορεί μέλι, αρωματική ρίγανη από την Αλαγονία μέσα σε καλαίσθητες και πρακτικές συσκευασίες, και το περίφημο φιστικοβούτυρό του από τις αραχίδες του Μπουρνιά, ένα προϊόν αγνό χωρίς συντηρητικά και χωρίς πρόσθετα, χωρίς φοινικέλαια, αλλά με 100% φιστίκι.

Στο MessiniaLive μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, παρουσιάζοντας παράλληλα το kALAMATA OLIVELAND, το Καλαματιανό ελαιόλαδο που προορίζεται για εξαγωγές και επανασυστήνει το διάσημο ελαιόλαδο Καλαμάτας στο εξωτερικό με το ευρηματικό Kalamata Oliveland [Kαλαμάτα η γη του ελαιολάδου], επιδιώκοντας καλύτερη διείσδυση του καλαματιανού ελαιολάδου στις αγορές του εξωτερικού.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος μας μίλησε για την καλλιέργεια σε εκτάσεις στην Αλαγονία ρίγανης και αρωματικών φυτών, που εμπορεύεται ο Συνεταιρισμός, με νέες συσκευασίες και λογότυπα, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια του Συνεταιρισμού που έχουν να κάνουν με επεξεργασία των φύλλων της ελιάς, εφόσον προηγουμένως τεθεί θεσμικό πλαίσιο για την επεξεργασία και εμπορία του τελικού προϊόντος.

Ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ

Απόψε η έκθεση κλείνει τις πύλες της και ολοκληρώνεται η προβολή και η προώθηση των προϊόντων και των επιχειρήσεων. Μπορείτε να παρευρεθείτε στο υπέροχο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας και να επισκεφτείτε τα αξιόλογα περίπτερα για να γνωρίσετε μια απίστευτη ποικιλία αυθεντικών, παραδοσιακών, χειροποίητων προϊόντων.
Στις 20.30 η μεγάλη λαογραφική εκδήλωση στο χώρο του πατινάζ. Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παρασκευής τοπικών εδεσμάτων και διάφορα λαογραφικά δρώμενα που αξίζει να παρακολουθήσετε.
Από τις 21:00-23:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε τη γευσιγνωσία ελαιολάδου από το Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας, στο περίπτερο 4.

Εμείς, πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη, με περισσότερους εκθέτες και επιχειρήσεις να την τιμούν, ειδικά φέτος η παρουσία κορυφαίων σεφ σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και τις live μαγειρικές είχε εξαιρετική επιτυχία, με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά τα περίπτερα και τους χώρους της έκθεσης.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε και κάποιες παραφωνίες που μας επισημάνθηκαν είτε από τους εκθέτες, είτε από επισκέπτες της έκθεσης. Εκθέτες μας παραπονέθηκαν για πρόστιμο και κλήση που τους έκοψε η Δημοτική Αστυνομία, για το βανάκι τους που ήταν παρκαρισμένο στο πάρκο, προκειμένου να ξεφορτώσουν τα προϊόντα τους και να στήσουν το περίπτερό τους.

Επίσης επισκέπτες μας επισήμαναν την απουσία οποιουδήποτε μπλε κάδου ανακύκλωσης, καθώς πολλά ήταν τα πλαστικά ποτηράκια που τελικά κατέληξαν στους κάδους με τα σύμμεικτα απορρίμματα! Παράλειψη που παραδέχτηκε κι ο Γιάννης Λιοντήρης.
Τέλος, αισθητή ήταν η απουσία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε μια κατεξοχήν έκθεση επιχειρήσεων και προϊόντων, και σε συνομιλία μας με ανθρώπους του Επιμελητηρίου μας δήλωσαν ότι ουδέποτε καλέστηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top