ΕΥ ΖΗΝ

Η βροχή δεν πτόησε τους Καρναβαλιστές της Μεσσήνης!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας του 158ο Kαρναβάλι της Μεσσήνης στην κεντρική πλατεία του Νησιού!

Δυστυχώς ο καιρός ήταν βροχερός καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης και δεν επέτρεψε σε περισσότερο κόσμο να το παρακολουθήσει από κοντά αλλά και την συναυλία των Vegas που ακολούθησε!
Στην παρουσίαση ήταν ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενώ το κεντρικό του θέμα ήταν "Γοργόνες και μάγκες" με το γκρουπ με αυτό το άρμα να ολοκληρώνει την παρέλαση.

Σατρικός και φέτος ο Βασιλιάς Καρνάβαλος

Την παρέλαση άνοιξε ο Βασιλιάς καρνάβαλος με το άρμα του που είχε αναφορές στην υπόθεση της Novartis κι ακολούθησε ο αιχμηρός λόγος του Βασιλιά που "τα'χωσε" σε προύχοντες και κυβερνώντες, σε έναν λόγο μικρότερης διάρκειας από τις προηγούμενες χρονιές και ίσως πιο ...light!
Ακολούθησε η παρέλαση των 15 αρμάτων σε μια κυκλική διαδρομή πάνω στην πλατεία και των γρουπ των καρναβαλιστών, με το πρώτο να προέρχεται από την Καλαμάτα! Με θερμά λόγια μίλησαν για το καρναβάλι οι επίσημοι που παρακολουθούσαν όρθιοι κάτων από την τέντα και περιμετρικά ο κόσμος κάτω από τις ομπρέλες του να διασκεδάζει με τους καρναβαλιστές!

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των σχολείων της Μεσσήνης που είχαν έξυπνες ιδέες και οι συμμετέχοντες το απόλαυσαν χορεύοντας σε όλη τη διαδρομή!
Δεν έλειψε και το παραδοσιακό πέταγμα κρουασάν, με το άρμα του Kokous cafe να πετάει στον κόσμο 2.000 τεμάχια!
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σε δηλώσεις του στο Messinialive.gr με την λήξη του, εμφανίστηκε ικανοποιημένος και ενημέρωσε ότι το θέμα του χρόνου θα είναι "Μεθυσμένη πολιτεία"!
Γκεστ εμφάνιση με δικό της άρμα, έκανε και η ... Βασίλισα του πάγου, η χορεύτρια Αναστασία Γιούσεφ που ξεσήκωσε με το ταπεραμέντο της και τα λικνίσματά της το αντρικό κυρίως κοινό!
Μια εμφάνιση πάντως που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, κυρίως από όσους δεν ήρθαν στην παράλαση.
Οι Vegas ήταν οι πιο άτυχοι της υπόθεσης, αφού με την λήξη της παρέλασης η βροχή δυνάμωσε, αρκετός κόσμος έφυγε αλλά στη σκηνή έδωσαν για μια ώρα τον καλύτερο τους εαυτό, παίζοντας όλες τις επιτυχίες τους!

Το φετινό καρναβάλι και κυρίως η παρέλαση, θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζεται από μια τάση εκσυγχρονισμού αφήνοντας τα πιο παραδοσιακά στοιχεία σε δεύτερη μοίρα, χωρίς όμως να αλλοιώνεται δραματικά, ακολουθώντας νέες διαδρομές.
Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοιχτού μόνιμου διαλόγου που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή με τους πολίτες για την μετεξέλιξή του.
Γενικά τα έθιμα τηρήθηκαν, οι φωτιές το προηγούμενο βράδυ είχαν μεγάλη επιτυχία και το πιο σημαντικό είναι ότι όσοι συμμετείχαν το χάρηκαν.
Ραντεβού λοιπόν στο 159ο Καρναβάλι της Μεσσήνης!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156153183642733.1073742296.683162732&type=3

Δημοφιλέστερα

To Top