ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και οι ουρές συνεχίζονται…

Πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα Νοεμβρίου σήμερα κι από το πρωί σχεδόν σε όλα τα καταστήματα των τραπεζών και σε επιχειρήσεις που πληρώνονται λογαριασμοί, οι ουρές έχουν σχηματιστεί στα πεζοδρόμια!
Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ενώ από την άλλη υπάρχει μια αυξημένη συμμόρφωση στη χρήση μάσκας. H πλειονότητα των πολιτών σήμερα φορούσε μάσκα.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου σε δυο κεντρικά και πολυσύχναστα υποκαταστήματα τραπεζών. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των εργασιών που εκτελέστηκαν μέσω καταστημάτων από τα μέσα Μαρτίου έως σήμερα, μπορούσε να γίνει ηλεκτρονικά.

Περί το 35% αφορούσε πληρωμές λογαριασμών/οφειλών, το 25% καταθέσεις μετρητών, το 10% αναλήψεις και ένα ακόμη 10% μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό. Τέλος, 1 στις 5 επισκέψεις έγινε για ενημέρωση βιβλιαρίου, όπου επιτρέπεται, κυρίως από συνταξιούχους που ήθελαν να βεβαιωθούν ότι πληρώθηκαν.

Σύμφωνα με τραπεζική πηγή, δεν αποκλείεται ένα μεγάλο μέρος των πληρωμών λογαριασμών να είναι απόρροια της μαύρης οικονομίας. «Όταν κάποιος εισπράττει χωρίς απόδειξη μετρητά, προτιμά να πληρώσει απευθείας τις υποχρεώσεις του είτε στο ταμείο είτε στα αυτόματα μηχανήματα, ώστε να μην περάσουν από τον λογαριασμό του τα χρήματα» υπογραμμίζει σχετικά στο ΒΗΜΑ.

Τα επόμενα βήματα

Το γεγονός πάντως ότι υπάρχουν ακόμη πελάτες που κάνουν χρήση του γκισέ δεν ανατρέπει τους σχεδιασμούς των τραπεζών για περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου και εξέλιξη των ηλεκτρονικών τους υποδομών, με ταυτόχρονη αξιοποίηση του προσωπικού στη διάθεση προϊόντων.
Ηδη, η Eurobank έχει ενεργοποιήσει την εξυπηρέτηση όλων των επιχειρήσεων μέσω video banking σαν να βρίσκονταν σε κατάστημα, ενώ και η Alpha Bank μπορεί πλέον να εξυπηρετεί μέρος του πελατολογίου της μέσω βιντεοκλήσης.

Οι αριθμοί

35% όσων επισκέφθηκαν την τράπεζα πλήρωσαν λογαριασμούς.

25% έκαναν καταθέσεις μετρητών σε λογαριασμούς deposits.

20% ενδιαφέρονταν για ενημερώσεις των βιβλιαρίων τους, όπου επιτρέπεται.

10% έκαναν αναλήψεις μετρητών.

10% μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό.

πληροφορίες από:tovima.gr

Και οι ουρές συνεχίζονται…
To Top