ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας

ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΦΑΟΥΛ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τελικά, παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων Καλαμάτας θα γίνει σήμερα το απόγευμα η ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική της απόφαση να παρευρισκονται στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων και το προεδρείο, γύρω στα 10 άτομα δηλαδή, με τους υπόλοιπους να παρακολουθούν την ειδική συνεδρίαση-εκδήλωση ανακήρυξης μέσω τηλεδιάσκεψης. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στην πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων  Καλαμάτας που αισθάνθηκαν οτι παραγκωνίζονται και τίθεται σε δεύτερη μοίρα ο ρόλος τους, αφού αυτομάτως αυτό τους έθετε εκτός της ειδικής συνεδρίασης.

Αυτό το φάουλ έρχεται σήμερα να διορθώσει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας με τη σημερινή απόφασή της, να γίνει η αποψινή ειδική συνεδρίαση παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων, ώστε να τιμηθεί δεόντως ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, τηρώντας τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας, αναμένεται να διασκορπιστούν μέσα στο αμφιθέατρο, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, προκειμένου να συμμετέχουν στην ειδική συνεδρίαση- τιμητική εκδήλωση στο προσωπο του Μίκη Θεοδωράκη. Να επαναλάβουμε ότι ο 95χρονος μουσικοσυνθέτης δεν θα παρευρεθεί, ωστόσο θα βρίσκεται στην Καλαμάτα για να τον εκπροσωπήσει η κόρη του, Μαργαρίτα.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.-ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Η κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που θα ακολουθούσε της ανακήρυξης, και είχε αποφασιστεί να γίνει στο αμφιθέατρο, παρουσία μόνο των επικεφαλής και του προεδρείου, με τους υπόλοιπους σε τηλεδιάσκεψη, αναβάλλεται για σήμερα.

Μετατίθεται σε νέα ημερομηνία, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη. Η αρχική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να διεξαχθεί η συνεδρίαση με το 1/3 στο αμφιθέατρο Κουμουνδούρος και τα 2/3 στα σπίτια τους να παρακολουθούν μέσω τηλεδιάσκεψης εγκαταλείφθηκε, μετά τις αντιδράσεις των συμβούλων που έκαναν λόγω για εξοβελισμό τους από τη διαδικασία, περιφρόνηση και μη ισότιμη συμμετοχή τους.

Μαίρη Περδικέα

 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας
To Top