ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα γίνει η Ναυαρίνου: Εγκρίθηκε η ανάπλαση από Φαρών έως Ακρίτα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Ενστάσεις και προτάσεις από τις μειοψηφίες

 η έγκριση της μελέτης του έργου για την Ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου από τη Φαρών έως και την Ακρίτα (Α’Φάση) που αφορά κατεξοχήν τη μονοδρόμηση της οδού, την ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου και του βόρειου πεζοδρομίου της, με σκοπό την αποσυμφόρηση του δρόμου και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη μελέτη.

Τι προβλέπει η Τεχνική Μελέτη του έργου

Πρόκειται ουσιαστικά για την Α’ Φάση της ανάπλασης της Ναυαρίνου που αφορά στο κομμάτι από Φαρών έως Ακρίτα. Η Α’ Φάση της ανάπλασης αφορά ένα κομμάτι δρόμου μήκους 240 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων, και συνολικά η επιφάνεια της ανάπλασης θα είναι 4.400 τμ.
Ο προϋπολογισμός του έργου όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καλαμάτας είναι 650.000 ευρώ.

Ο δρόμος θα έχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μ. διαστρωμένη με έγχρωμους κυβόλιθους βαρέως τύπου, στο ίδιο επίπεδο με τα εκατέρωθεν πεζοδρόμια.
Η λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων θα χωρίζεται από τα πεζοδρόμια με τοποθέτηση μιας σειράς εμποδίων στάθμευσης με αντανακλαστική ταινία.

Η μελέτη προβλέπει διαπλάτυνση του βορείου πεζοδρομίου κατά 4 μέτρα με κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσικλετών και δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας.
Θέσεις στάθμευσης μηχανών προβλέπονται να γίνουν μόνο στις κάθετες οδούς προς τη Ναυαρίνου (δηλαδή σε Μαιζώνος, Βύρωνος μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα).

Στο βόρειο πεζοδρόμιο πέρα από την επέκταση των 4 μέτρων θα εγκατασταθεί νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με φώτα LED σε ιστούς φωτισμού ύψους 5 μέτρων, ενώ θα ενισχυθεί και ο φωτισμός του νοτίου πεζοδρομίου. Στο βόρειο πεζοδρόμιο θα φυτευτούν άκαρπες μουριές σε μεταξύ τους απόσταση περίπου 9 μέτρων.

Όπως σημειώνεται στην τεχνική μελέτη, βασικός σκοπός της αναβάθμισης αυτής θα είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου δημοτών και επισκεπτών.

Πως θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων


ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ-ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

To Top