ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μετεωρίτες – οι διαστημικοί αγγελιοφόροι” από τον Τ.Θεοδοσίου στις 26/1


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με την Μαθητική Διαστημική Ομάδα Καλαμάτας διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο “Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου”, ανοικτή ομιλία του Τάκη Θεοδοσίου, μέλους του Δ.Σ. της Διεθνούς Συλλεκτών Μετεωριτών, ΙΜCA, με θέμα “Μετεωρίτες – οι διαστημικοί αγγελιοφόροι“.

BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Ο κ. Θεοδοσίου διαθέτει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, πρώην διδάσκοντας της Ακαδημίας Πλάτωνα σε θέματα αστρονομίας και μετεωριτών, πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου ΛΟΓΟΣ Α-Ω με σκοπό την προώθηση της επιστήμης των μετεωριτών και της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Ερέτρια Ευβοίας μάλιστα, όπου διαθέτει ιδιόκτητο χώρο πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ομαδικές εξορμήσεις με μέλη του σωματείου για αστρονομικές παρατηρήσεις.

Στα πλαίσια αυτών των αστρονομικών παρατηρήσεων συμμετείχε στην ονοματοδοσία του αστεροειδούς 2009UR103 με το ελληνικό όνομα Demisroussos.

Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Συλλεκτών Μετεωριτών IMCA με τον αριθμό 1161 και από το 2016 μάλιστα μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου (Board of Directors). Επίσης, είναι μέλος και στο Meteoritical Society.

Ο κ. Θεοδοσίου εκπροσωπεί τη χώρα μας σε επίπεδο εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος σχετικά με την επιστήμη των μετεωριτών. Συγκεκριμένα, έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία στην Ακαδημία Πλάτωνα καθώς και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Αθήνα εκδηλώσεις για την ημέρα των αστεροειδών (Asteroid Day) και των επιπτώσεων μιας μελλοντικής πρόσκρουσής τους στη Γη έχοντας έτσι και η χώρα μας συμμετοχή ανάμεσα σε άλλες σε ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Για τον ερχόμενο εορτασμό, μάλιστα, της ημέρας των αστεροειδών για το 2017 έχει αναλάβει καθήκοντα συντονιστή (coordinator) στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Θεοδοσίου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μετεωρίτες, η πορεία προς τη γνώση» καθώς και ο ιδιοκτήτης του site meteorites.gr.

To Top