ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Νίκα σε Τατούλη και ΣΥΡΙΖΑ, ύμνοι στο έργο Σαμαρά

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ PROTOTHEMA.GR

Τις επαφές του με την ηγεσία της ΝΔ σε ό,τι αφορά την προοπτική καθόδου του για υποψήφιος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο αν και υπάρχει προς το παρόν αναμονή, τη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα όπως η ΕΡΤ αλλά κι εν γένει στην πολιτική που ακολούθησε και τη σφοδρή του αντίθεση με τον Πέτρο Τατούλη τον οποίο χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό τονίζει σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Θεωρούμενος ως ο επικρατέστερος για να πάρει στήριξη από τη ΝΔ για τη σημαντική από πολιτικής άποψης αυτή περιφέρεια, ο κ. Νίκας επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δίχως όμως να θέλει να προεξοφλήσει τις αποφάσεις του προέδρου της Ν.Δ.

” Η απόφαση είναι του κ. Μητσοτάκη και εννοείται ότι θα ήταν πολύ τιμητική για μένα μια τέτοια επιλογή” απαντά στο αν θα είναι ο υποψήφιος με τη ΝΔ περιφερειάρχης. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος ξεκθαρίζει πως “στην πολιτική κάποιες διαφωνίες συχνά διογκώνονται από τον Τύπο. Kαι επειδή πολλά έχουν γραφεί, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, καθώς όλοι τελικά κρίνονται από τις πράξεις τους και το έργο που αφήνουν πίσω τους: Είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν. Και ως Μεσσήνιος, είμαι πραγματικά ευτυχής που ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Θα έλεγα μάλιστα ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία υπήρξε ευεργετική σε πολλούς κρίσιμους τομείς της χώρας μας και όχι μόνον στην οικονομία, κάτι που όλοι πια αντιλαμβάνονται μετά την καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και βέβαια στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας.

Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι το έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζεται πλέον κάθε μέρα ολοένα και από περισσότερους Έλληνες”

Επίσης προσθέτει ότι οι σχέσεις είναι καλές “κι έτσι εύχομαι να είναι πάντα” συμπληρώνοντας ότι “ακόμη και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δικαιώνουν πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλληλλοσφαγή των φατριών που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο για να στήσει ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας”.

Αναφορικά με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρει ότι θα αποδειχθεί καταστροφική για την αυτοδιοίκηση. “Θα παραλύσει τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς πολύ δύσκολα θα προκύπτουν πλειοψηφίες, ακόμη και για ελάσσονος σημασίας αποφάσεις. Η ψήφιση του Κλεισθένη από το ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την αμιγώς κομματική του στόχευση να ελέγξει την αυτοδιοίκηση ακόμη και ως μειοψηφία. Και δυστυχώς προβλέπω ότι θα αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση ως θεσμό. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την επιλογή αυτή. Δυστυχώς η Αριστερά ποτέ και πουθενά δεν αγάπησε και δεν προώθησε την αυτοδιοίκηση ως θεσμό γνήσιας έκφρασης των τοπικών κοινωνιών.

Ο,τι δεν ελέγχει πλήρως η αριστερά, διαχρονικά προσπαθεί να το αποδυναμώσει και εντέλει να το καταστρέψει”

Ως προς τον Πέτρο Τατούλη ξεκάθαρα επιτίθεται αναφέροντας:
“Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα θέματα της περιφέρειας. Και ειλικρινά με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη, ενώ είναι η περιφέρεια με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις άλλες της χώρας. Η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά.

Το μόνο στο οποίο έχει «επιτύχει» ο κ. Τατούλης είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κραυγαλέας αποτυχίας του είναι, χωρίς άλλο, το εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου που παραμένει το χειρότερο της χώρας μας. Και σας τα λέω όλα αυτά με μια 25ετή, πια, πείρα στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχης και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας”.

Πηγή:https://www.protothema.gr/politics/article/828400/panagiotis-nikas-kleidonei-i-upopsifiotita-tou-me-ti-nd-stin-perifereia-peloponnisou/

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ

Ωστόσο οι δηλώσεις Νίκα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” έρχονται σε αντιδιαστολή με τις μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, τόσο για την Κυβέρνηση και τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση, όσο και ως προς την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Σε δηλώσεις του την Πρωτοχρονιά του 2018 ο δήμαρχος εκθείαζε την πολύ καλή συνεργασία που είχε τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είχαμε πολύ καλή και αποδοτική συνεργασία, ως έχουμε θεσμική υποχρέωση, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές θέσεις του καθενός. Η πόλη πήρε 10.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε μια χώρα πτωχευμένη ουσιαστικά”.

Επίσης σε συνέντευξη Τύπου πριν ένα μήνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, είχε δηλώσει “δεν είχαν δοθεί χρήματα από προηγούμενες κυβερνήσεις για αθλητικές υποδομές στην πόλη της Καλαμάτας παρόλο που είχαν ζητηθεί”.

Ακόμα, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2015 είχε δηλώσει για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα εξής:

“Τα 2,5 χρόνια που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο Μαξίμου δεν με δέχτηκε ποτέ, έφτανα μέχρι τον Μπούρα και μέχρι εκεί. Έμενα έξω με τον φάκελο στα χέρια! Ενδεχομένως να είχε πολλή δουλειά, ωστόσο τον έβλεπαν οι πάντες εκτός από εμένα”

Οι πολίτες γνωρίζουν και παρακολουθούν την πορεία και την ιστορική διαδρομή κάθε δημόσιου προσώπου της αυτοδιοίκησης. Ο μηδενισμός και η ισοπέδωση συλλήβδην του έργου των πολιτικών αντιπάλων είναι εξ ορισμού αποτυχημένη στρατηγική. Οι πολίτες δεν έχουν “κοντή” μνήμη. Ας μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη τους.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτά:

Νίκας: Το 2017 είχαμε πολύ καλή συνεργασία με Κυβέρνηση και Περιφερειάρχη

Νίκας: “Από προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δοθεί χρήματα για αθλητικές υποδομές”

Σαμαράς – Νίκας: Η χειραψία που “γιάτρεψε” τα πολιτικά τραύματα

Θερμή υποδοχή Νίκα σε Τζανακόπουλο στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Νίκας: “Κερδίσαμε πράγματα από το Συνέδριο και η Μεσσηνία και η Καλαμάτα”

Επίθεση Νίκα σε Τατούλη και ΣΥΡΙΖΑ, ύμνοι στο έργο Σαμαρά
To Top