ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Το 2017 είχαμε πολύ καλή συνεργασία με Κυβέρνηση και Περιφερειάρχη

Κερδισμένη βγήκε η Καλαμάτα για το 2017, όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά την κοπή πίτας στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, “είμαι υπερήφανος γιατί η πόλη μου το 2017 έλαβε 3 βραβεία πανελλαδικά”.

“Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΗΡΕ 10.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΔΕ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ”

Ο Παναγιώτης Νίκας εκθείασε την πολύ καλή συνεργασία που είχε τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, για τη συνεργασία με την Κυβέρνηση διευκρίνησε πως “είχαμε πολύ καλή και αποδοτική συνεργασία, ως έχουμε θεσμική υποχρέωση, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές θέσεις του καθενός. Η πόλη πήρε 10.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε μια χώρα πτωχευμένη ουσιαστικά”.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι πρώτη φορά που γίνονται, καθώς ο δήμαρχος με κάθε ευκαιρία εκθειάζει την πολύ καλή συνεργασία του με την Κυβέρνηση σε επίπεδο έργων και προγραμμάτων, αλλά και κυβερνητικά στελέχη της, σε προσωπικό επίπεδο, όπως τον Μεσσήνιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, αλλά και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο. Η καλή χημεία με την Κυβέρνηση και τα στελέχη της με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με τον δήμαρχο να σπεύδει προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών να διευκρινίζει ότι γίνεται σε θεσμικό επίπεδο και ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές πεποιθήσεις και τοποθετήσεις καθενός.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ακόμα περισσότερο το επικοινωνιακό χάσμα που υπήρχε με την προηγούμενη Κυβέρνηση και με τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο σε συνέντευξή του(Φεβρουάριος 2015) ο Παναγιώτης Νίκας είχε δηλώσει τότε “τα 2,5 χρόνια που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο Μαξίμου δεν με δέχτηκε ποτέ, έφτανα μέχρι τον Μπούρα και μέχρι εκεί. Έμενα έξω με τον φάκελο στα χέρια! Ενδεχομένως να είχε πολλή δουλειά, ωστόσο τον έβλεπαν οι πάντες εκτός από εμένα”.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ευχαρίστησε και τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την πολύ καλή συνεργασία που είχε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και ως αποτέλεσμα είχε να ενταχθεί η Καλαμάτα στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ύψους 10.000.000 ευρώ). Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, τα έργα του προγράμματος ξεκινούν μέσα στο 2018 και του χρόνου τέτοιο καιρό “η πόλη μας θα έχει αλλάξει, θα έχει γίνει πιο όμορφη και πιο λειτουργική”.

“ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ MACEDONIA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ”

Τον προβληματισμό του εξέφρασε για την εξωτερική πολιτική χώρας μας και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, για το οποίο είπε ότι “είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας από τις αρχές του 20ου αιώνα.
Και να σας το πω ευθέως, αν δεν θέλουμε να κυριαρχήσει το όνομα Macedonia πρέπει να συνεννοηθούμε πρώτα εμείς και στη συνέχεια με τους γείτονές μας.

“ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ- ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

Απευχόμενος τα χειρότερα για τη χώρα μας, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την εντεινόμενη όπως τη χαρακτήρισε κρίση με την Τουρκία λόγω του Κουρδικού, του Συριακού και των ευρύτερων ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή.
“Χρειαζόμαστε ενότητα, στήριξη στην πράξη του Στρατού, της Αεροπορίας, των Δυνάμεων Ασφαλείας, στην πράξη όχι με λόγια, καθώς ενδεχομένως να κληθούν να προστατέψουν τον εθνικό μας χώρο. Απεύχομαι να έχουμε εντάσεις και χειρότερες καταστάσεις”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Είναι αλήθεια πάντως πως δεν έχουμε συνηθίσει το δήμαρχο να κάνει δηλώσεις περί εξωτερικής πολιτικής της χώρας και να αναλύει την δική του εκτίμηση για το γεωπολιτικό γίγνεσθαι στα Βαλκάνια και στην Τουρκία. Σαφώς, ως πολιτικό πρόσωπο με πολύχρονη εμπειρία και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης έχει τη δική του θέση και άποψη και για τα διεθνή τεκταινόμενα και τον χειρισμό τους από την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι δηλώσεις του αυτές υποδηλώνουν πως αφενός παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο και αφετέρου πως προετοιμάζεται για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Μαίρη Περδικέα

To Top