ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Από προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δοθεί χρήματα για αθλητικές υποδομές”

Την παραδοχή ότι “δεν είχαν δοθεί χρήματα από προηγούμενες κυβερνήσεις για αθλητικές υποδομές στην πόλη της Καλαμάτας παρόλο που είχαν ζητηθεί” έκανε ο Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα, ωστόσο επισήμανε ότι δόθηκαν χρήματα για μια σειρά έργων πολύ σημαντικών, όπως για παράδειγμα ο περιμετρικός της πόλης.

Όπως νωρίτερα είχε αναφέρει, “η πόλη της Καλαμάτας έχει άθλιες αθλητικές υποδομές του 1970, ακόμα και το Κιλκίς που είναι στο 1/3 της Καλαμάτας έχει πολύ καλύτερες αθλητικές υποδομές”.

Οι δηλώσεις αυτές του Παναγιώτη Νίκα έρχονται να επιβεβαιώσουν παλαιότερες δηλώσεις του, όταν οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν στον “πάγο”, όπου δεν είχε κρύψει την πικρία και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στα αιτήματά του ως δήμαρχος Καλαμάτας προς το Μαξίμου είχε αγνοηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό.
Χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2015 είχε δηλώσει τα εξής: “Τα 2,5 χρόνια που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο Μαξίμου δεν με δέχτηκε ποτέ, έφτανα μέχρι τον Μπούρα και μέχρι εκεί. Έμενα έξω με τον φάκελο στα χέρια! Ενδεχομένως να είχε πολλή δουλειά, ωστόσο τον έβλεπαν οι πάντες εκτός από εμένα”.

Ενώ σε δηλώσεις του την Πρωτοχρονιά του 2018 ο δήμαρχος εκθείαζε την πολύ καλή συνεργασία που είχε τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είχαμε πολύ καλή και αποδοτική συνεργασία, ως έχουμε θεσμική υποχρέωση, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές θέσεις του καθενός. Η πόλη πήρε 10.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε μια χώρα πτωχευμένη ουσιαστικά”.

Νίκας: “Καμία ειδοποίηση δεν υπήρξε για τη δέσμευση ακινήτων της Καλαμάτας στο Υπερταμείο”

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εκχώρηση κρατικών ακινήτων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, από την Κυβέρνηση τον Ιούνιο 2018, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, και σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος, δήλωσε τα εξής, μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου:

«Η διαμαρτυρία μου συνίσταται στα εξής:
1. Από όλη τη Μεσσηνία, δεσμεύονται ακίνητα του Δημοσίου που βρίσκονται κυρίως στο Δήμο και ιδίως στην πόλη της Καλαμάτας
2. Τα δεσμευμένα δημόσια ακίνητα είναι πολύτιμα για τη λειτουργία της πόλης (Μπενάκειο Μουσείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, τρίγωνο «Πανελληνίου» – πρώην Κοιλάκου, πλατεία Φραγκόλιμνας κ.λπ.)
3. Καμία ειδοποίηση δεν υπήρξε για τη δέσμευση αυτών των ακινήτων από κάποια Δημόσια Αρχή».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας, ο άλλος μεγάλος «πνεύμονας» για την πόλη, δεν έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο.
“Ελπίζω ότι, κατά την υπόσχεση του υπουργού κ. Βερναρδάκη, αυτές τις εβδομάδες θα περάσει και νόμος από τη Βουλή, εφόσον δεν έχουν δεσμευθεί στο Υπερταμείο, για να εκχωρηθούν τα 49 στρέμματα στο Δήμο Καλαμάτας”.

Να σημειωθεί ότι, την απόφαση υπέγραψε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δύο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β΄2320 & Β΄2317 – 19/6/2018) και αφορά την εκχώρηση 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου σε όλη τη χώρα, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.
Στο ΦΕΚ αναγράφονται μόνο πίνακες με 10.119 δωδεκαψήφιους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία διευκρίνιση ή άλλο στοιχείο αναγνώρισης.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα του Δημοσίου δεσμεύονται για 99 χρόνια από το Υπερταμείο ως εγγύηση για την αποπληρωμή του χρέους.

Διαβάστε και αυτό:

Νίκας: Το 2017 είχαμε πολύ καλή συνεργασία με Κυβέρνηση και Περιφερειάρχη

To Top