Μεσσηνιακή Κουζίνα

Σορμπέ σύκο

Υλικά

750 γρ. ώριμα σύκα της αρεσκείας μας
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. Μαυροδάφνη ή Porto (ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί)
χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Με ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα. Βάζουμε τα σύκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν βράση τα υγρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει πάνω σε ένα μεγαλύτερο με παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα θα κρυώσει πιο γρήγορα.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μείγμα ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Μόλις το μείγμα κρυώσει καλά, το μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και πολτοποιούμε το μείγμα πολύ καλά για 5 – 6 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τον πολτό στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 30 λεπτά το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 – 6 φορές.

Προετοιμασία: περίπου 20′ Χρόνος: 30′ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

http://www.gastronomos.gr/gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%AD-%CF%83%CF%8D%CE%BA%CE%BF

Σορμπέ σύκο
To Top