Μεσσηνία off road

Στην κορυφή του Ταϋγέτου ο μπασκεμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου και το «Ζήσε Αθλητικά»

10 ΩΡΕΣ Η ΑΝΑΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Την ταμπέλα του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των Αθλητικών Αξιών στη νέα γενιά, κάρφωσε στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.407 μέτρα), στον Ταΰγετο, ο Δημήτρης Παπανικολάου (Ολυμπιονίκης μπάσκετ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά» – συντονιστής του Επιχειρησιακού Προγράμματος), ενώ να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει κατακτήσει 2 φορές το triple crown (Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα και κύπελλο), με διαφορετικές ομάδες: το 1997 με τον Ολυμπιακό και το 2007 με τον Παναθηναϊκό.
Συνοδοιπόροι του στην ανάβαση οι ορειβάτες Γιάννης Μαθιόπουλος και Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Εξοπλισμένοι με μπαστούνια, αλυσίδες και προστατευτικά ξεκίνησαν την πορεία τους προς την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, με αποστολή τους να φτάσει το μήνυμα του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους έως την χιονισμένη κορυφή του Ταϋγέτου.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, μάλιστα, κατέστησαν την πολύωρη ανάβαση και κατάβασή τους, ιδιαίτερα σκληρή και απαιτητική, καθώς διήρκησε συνολικά 10 ώρες.


Η επίδοξη ομάδα όρισε νέο ραντεβού την Άνοιξη, με στόχο την κατάκτηση και της κορυφής του Ολύμπου, κάνοντας κοινωνούς του «Ζήσε Αθλητικά» ακόμα και τους Ολύμπιους Θεούς!

Στην κορυφή του Ταϋγέτου ο μπασκεμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου και το «Ζήσε Αθλητικά»
To Top