Αθλητισμός

Νέα παράταση έως 3 Ιουλίου για την αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 150 ΗΜΕΡΩΝ ΕΛΕΩ ΚΑΙΡΟΥ

Προς παράταση φαίνεται να οδηγείται η σύμβαση για την αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας που λήγει σε 10 ημέρες (3/2/2018). Η εισήγηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας προς την Οικονομική Επιτροπή για έγκριση της παράτασης στη σύμβαση αναφέρει, πως λόγω κακών καιρικών συνθηκών και των συνεχών βροχοπτώσεων, δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση, καθώς, όπως επισημαίνεται, το δάπεδο θα είναι ακάλυπτο και πρέπει να επιλεγεί διάστημα με ελάχιστες ή καθόλου βροχοπτώσεις για να γίνει η αντικατάσταση του καλύμματος.

Εκτιμάται λοιπόν ότι αν ξεκινήσουν οι εργασίες αρχές Μαϊου μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση.Ζητείται λοιπόν από την Οικονομική Επιτροπή να δοθεί παράταση για 150 ημέρες έως 3/7/2018.

Δείτε εδώ την εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΕΝΤΑ

“ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ” Η ΤΕΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ αρχικά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Νίκος Μπασακίδης είχαν διαβεβαιώσει τους αθλούμενους στον χώρο και τους δημότες της Καλαμάτας πως μετά το Φεστιβάλ Χορωδιών, δηλαδή μετά τις 20 Οκτωβρίου, θα γινόταν η αντικατάσταση του καλύμματος που εκτιμούσε πως θα διαρκέσει 15 ημέρες. Σε σύσκεψη που είχε γίνει στο Δημαρχείο στις 12 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας είχε δοθεί και χρονοδιάγραμμα εργασιών σύμφωνα με το οποίο οι εργασίες θα ξεκινούσαν τέλη Νοεμβρίου, θα διαρκούσαν 15 ημέρες και θα ολοκληρώνονταν πριν από τα Χριστούγεννα γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Στην ανησυχία όλων για το εφικτό της αντικατάστασης μεσούντος του χειμώνα, ο Παναγιώτης Νίκας με τα τότε δεδομένα διαβεβαίωνε ότι “ούτε μια ώρα δεν θα μείνει ακάλυπτο το δάπεδο της Τέντας”. Δυστυχώς όμως το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε, και ενώ έχει έρθει από την Ιταλία το κάλυμμα, δεν μπορεί να τοποθετηθεί προτού καλοκαιριάσει. Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας σε δηλώσεις πριν λίγο καιρό (11/12/2017) είχε επισημάνει ότι ο ανάδοχος δεν έδωσε εγγυήσεις για προστασία του παρκέ δαπέδου κατά τη διάρκεια των εργασιών και έτσι η αντικατάσταση μετατίθεται ακόμα μια φορά για αρχές Μαϊου, συνοδευόμενη και από γενικότερες παρεμβάσεις σε θέρμανση, φωτισμό LED, και εξαερισμό.

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως τελικά το δάπεδο δεν θα είναι καλυμμένο κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης και θα πρέπει να περιμένουν να φτιάξουν οι καιρικές συνθήκες για να γίνει η αντικατάσταση, που τώρα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 2 μήνες…

Πρόκειται για ένα πρόβλημα χρόνων, καθώς από την εποχή των σεισμών της Καλαμάτας, οπότε και φτιάχτηκε η Τέντα, δεν έχει αντικατασταθεί το κάλυμμά της. Και είναι ένα πάγιο αίτημα όλων των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων να αντικατασταθεί το κάλυμμα, ώστε να προπονούνται και να διεξάγονται παιχνίδια και αγώνες σε πιο ανθρώπινες συνθήκες αντάξιες ενός αθλητικού χώρου.

Έτσι, για άλλη μια χρονιά οι αθλούμενοι στον χώρο θα ξεχειμωνιάσουν, σφουγγαρίζοντας το παρκέ κάθε φορά που βρέχει, περιμένοντας την πολυπόθητη αντικατάσταση του τρύπιου καλύμματος.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτά:

Νίκας: “Απρίλιο – Μάιο η αλλαγή της Τέντας”

Νίκας: Ούτε ώρα δεν θα μείνει ακάλυπτο το παρκέ στην Τέντα κατά την αντικατάσταση του καλύμματος

Νέα παράταση έως 3 Ιουλίου για την αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας
To Top