Παιδί

“Χαμόγελο του Παιδιού”: Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο 24ο Δημοτικό

Πρώτος σταθμός του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» για το 2018 είναι ο Δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ως και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, όπου γιατροί (παιδίατροι-οφθαλμίατροι-ΩΡΛ και οδοντίατροι) εθελοντικά πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, που ξεκίνησε η δράση έχουν εξετασθεί περισσότερα από 100 παιδιά, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Στη δράση συμμετέχουν εθελοντικά, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γενικοί γιατροί και οδοντίατροι, και οι εξετάσεις διεξάγονται από τις 08:30 έως και τις 16:00.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.

Το MessiniaLIVE.gr βρέθηκε σήμερα το πρωί στο 24ο Δημοτικό σχολείο συνομίλησε με τους εθελοντές ιατρούς και με τους συντονιστές του προγράμματος. Όσα παιδιά επιθυμούν να εξεταστούν αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω των σχολείων τους, είτε να πάνε στον χώρο του 24ου με το βιβλιάριο υγείας τους.

To Top