Μουσική

Μπουκαδούρα: Μουσικό ταξίδι στην Κάτω Ιταλία

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Mattia Manco Gregoriadis στο ακορντεόν και ο Beppe Branca στην κιθάρα, έρχονται από το Σολέντο της κάτω Ιταλίας με μια βαλίτσα γεμάτη μουσική και τραγούδια από τα ελληνόφωνα χωριά της περιοχής.

Σάββατο 23 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στην Μπουκαδούρα στο πάρκο του Λιμενικού
Για κρατήσεις 27210 88745

Ο Mattia Manco (ακορντεόν, ταμπουρέλο) και ο Beppe Branca ( κιθάρα, μαντόλο) είναι μουσικοί που μας έρχονται από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και συγκεκριμένα από την Ελλάδα του Σαλέντο ( Grecia Salentina) της Απουλίας.

Θα τραγουδήσουν τραγούδια με στίχους γκρίκο ( griko) αλλά και παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας (pizzica-την ταραντέλλα του Σαλέντο).
Οι δυό τους αποτελούν το ντουέτο Taxidi που γεννήθηκε στα Ελληνόφωνα χωριά της νότιας Ιταλίας, γλωσσική νησίδα όπου ακόμα σήμερα ομιλείται μία αρχαία διάλεκτος Ελληνικής προέλευσης, το Γκρίκο (Grico).

Το συγκρότημα προτείνει κομμάτια πέραν της δικής του σύνθεσης και της Ελληνόφωνης μουσικής παράδοσης, από τα πιό γνωστά μέχρι τα νεότερα, που δημιουργήθηκαν για να δώσουν ζωή σε μία γλώσσα, η οποία σχεδόν σβήνει και δεν είναι πλέον μια γλώσσα για επικοινωνία. Οι Taxidi ήσαν πρωταγωνιστές του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ Tria Loja παραγωγής της Meditfilm, ένα μουσικό και πολιτιστικό ταξίδι, που από την καρδιά της Ελλάδας του Σαλέντο μας μεταφέρει στις ακτές της Ελλάδας.

Το βίντεο παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα, στα πλαίσια μιας συνάντησης για την αξιοποίηση των στενών δεσμών που συνδέουν αυτή την περιοχή με τη Νότια Ιταλία. Οι Taxidi πρόσφατα έγιναν δεκτοί από την Ιταλική Πρεσβεία του Porto, ως πρώτος σταθμός μιας περιοδείας μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας.
Στην Καλαμάτα έρχονται ξανά μετά από 2 χρόνια και θα παίξουν στο στέκι Μπουκαδούρα.

Μπουκαδούρα: Μουσικό ταξίδι στην Κάτω Ιταλία
To Top