Επί Σκηνής

Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης: Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα!

“Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα” είναι η θεατρική παράσταση που έχει ετοιμάσει η εφηβική ομάδα των θεατροπαιχνιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης, και θα μας παρουσιάσει από αυτή την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Δασκαρόλειο, στην αίθουσα του Θεατρικού Εργαστηρίου στον 2ο όροφο.

Λίγα λόγια για την Υπόθεση

Όταν το «Συναντώντας το 100% τέλειο κορίτσι ένα όμορφο πρωινό του Απρίλη» του Χαρούκι Μουρακάμι συναντά τους «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του W. Shakespeare ή την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» του Μίτσελ Γκοντρί ή το «Big fish» του Tim Burton ή ένα ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, τι μπορεί να συμβεί;

Η συνεχής αναζήτησή της αγάπης και του ιδανικού, καμιά φορά μας φέρνει πάλι στα ίδια βήματα που κάναμε όταν ξεκινήσαμε. Είναι οι πράξεις μας ένα συνεχές δρομολόγιο με μοναδικές αποσκευές τις αναμνήσεις μας ή όλα ήταν προγεγραμμένα ήδη στο DNA μας; Η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Ούτε εμείς θελήσαμε να την ψάξουμε, μόνο να την γιορτάσουμε.
Μια γιορτή για τον έρωτα και την αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή και στιγμή συναντιέται με την ζωή μας. «Μερικές φορές το πεπρωμένο είναι σαν μια μικρή αμμοθύελλα που αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση» Χ. Μουρακάμι.

Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα
Σύλληψη – Σκηνοθεσία Ελένη Ευταξοπούλου

Διδασκαλία-Σκηνοθεσία Ελένη Ευταξοπούλου
Σκίτσο Αφίσας Μαίρη Ελευθερίου
Επιλογή Μουσικής,
Κοστούμια Ελένη Ευταξοπούλου
Ήχος – Φώτα Σταύρος Ανδριανόπουλος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) :

Νίκος Ανδριανόπουλος
Βασίλης Βασιλόπουλος
Σαβίνα Ζέππου
Όλγα Λαμπροπούλου
Γιώργος Μπάκας
Ελένη Πετροπούλου
Νίκη Πούπουζα
Αφροδίτη Ρούτση

Πρεμιέρα : Παρασκευή 22/6 ώρα 8:30 μμ
Παραστάσεις : Σάββατο 23/6 ώρα 7:00 μμ
Κυριακή 24/6 ώρα 8:30 μμ
Τιμή εισόδου : 2 ευρώ

Χαρούκι Μουρακάμι

Ο Χαρούκι Μουρακάμι είναι δημοφιλής σύγχρονος Ιάπωνας συγγραφέας και μεταφραστής. Είναι επίσης ενθουσιώδης μαραθωνοδρόμος. Από την παιδική του ηλικία επηρεάστηκε βαθιά από την Δυτική κουλτούρα, ιδίως από τη δυτική μουσική και λογοτεχνία. Μεγάλωσε διαβάζοντας μια σειρά από έργα Αμερικάνων συγγραφέων και ξεχωρίζει από άλλους Ιάπωνες συγγραφείς για τις δυτικές του επιρροές.
Ο Μουρακάμι σπούδασε θεατρικές τέχνες σε πανεπιστήμιο του Τόκυο. Έγραψε το πρώτο του έργο όταν ήταν 29 ετών. Η τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του Νορβηγικό Ξύλο (1987) τον έκανε διάσημο στη χώρα του. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το 2006 απέσπασε το Βραβείο Φραντς Κάφκα, ενώ το 2009 το Βραβείο Ιερουσαλήμ.

Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης: Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα!
To Top