ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημοπρασία και πάλι η “Μπουκαδούρα”-Έρχεται και μίνι ανάπλαση του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου

Ξαναβγαίνει σε δημοπρασία το ισόγειο κτήριο που στέγαζε την Μπουκαδούρα, στο Λιμάνι Καλαμάτας. Ο χώρος θα μισθωθεί ξανά και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Νίκα και μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Καλαμάτας είχε αποφασιστεί να μην ανανεωθεί η σύμβαση  με τη “Μπουκαδούρα” και ο  χώρος να παραχωρηθεί δωρεάν, προκειμένου να στεγαστούν κάποιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Το θέμα είχε προκαλέσει τότε αντιδράσεις και από τη μισθώτρια που λειτουργούσε τη Μπουκαδούρα αλλά και από φίλους και θαμώνες του καταστήματος, για τον τρόπο που έγινε η άκομψη ουσιαστικά “έξωση” .

Τελικά τα σχέδια αυτά δεν προχώρησαν, καθώς μεσολάβησε η ανακαίνιση των χώρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ήρθε νέος Λιμενάρχης, και αναθεώρησε τους προηγούμενους σχεδιασμούς, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Έτσι η νέα δημοτική αρχή Βασιλόπουλου μετά από ένα χρόνο που έμεινε το κτήριο κενό και χωρίς μισθώματα,  βγάζει ξανά μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη δημοπρασία το χώρο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας προκηρύσσει δημόσιο φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, στο βορειοδυτικό τμήμα του ισογείου του κτηρίου ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου, επί της οδού Μιαούλη 30 στην Καλαμάτα, 90,40 τ. μέτρων περίπου (αποτελούμενο από αίθουσες – κουζίνα- wc), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ/τος 715/1979 και τις προσιδιάζουσες του Π.Δ/τος 270/1981. Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση, ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορευμένης της χρησιμοποίησής του για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Καλαμάτα και στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας (οδός Μιαούλη 30) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής την 3η Αυγούστου 2020 ημέρα Δευτέρα κα ώρα 13.00 μεσημβρινή (πέρας κατάθεσης δικαιολογητικών).

Το ελάχιστο του μηνιαίου ανταλλάγματος ορίζεται στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250,00) ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από όπου παραλαμβάνεται και η διακήρυξη.

Την περίληψη θα την δείτε εδώ

Tι ανέφερε στο MessiniaLive ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Αθανασόπουλος

Έρχεται και μίνι ανάπλαση του εγκαταλελειμμένου πάρκου του Λιμενικού, με νέα φωτιστικά LED,  νέα παγκάκια -αναζητείται μάλιστα οικονομική λύση, καθώς, όπως μας επισήμανε, τα μαντεμένια παγκάκια που είχε βάλει ο ίδιος στην Καλαμάτα το 1992 είναι πανάκριβα-κοστίζουν 400 ευρώ το ένα-οπότε αναζητείται οικονομικότερη λύση. Επίσης θα γίνει και ανακατασκευή του σιντριβανιού προκειμένου να επαναλειτουργήσει (με προϋπολογισμό 5.700 ευρώ), θα κοπούν κάποια ψηλά και επικίνδυνα δέντρα,  θα κουρευτεί το πράσινο, και γενικότερα θα αναμορφωθεί ο χώρος που σήμερα παρακμάζει. Τέλος θα μπει νέα περίφραξη και στην παιδική χαρά που υπάρχει στο χώρο.

Για κατόχους σκύλων που δεν  μαζεύουν τα περιττώματα: “ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ”

Ο Κώστας Αθανασόπουλος όμως έθεσε μία άλλη παράμετρο. Έκανε λόγο για δημότες που δεν σέβονται το χώρο, που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους και δεν  μαζεύουν όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο τα περιττώματα των σκύλων. “Τους παρακολουθώ από το παράθυρο” ανέφερε χαρακτηριστικά, και αφού δεν σέβονται τη νομοθεσία θα εφαρμόσω δική μου  νομοθεσία”, είπε χαρακτηριστικά, “γιατί ο χώρος δεν είναι για σκυλάκια που κοπρίζουν, είναι μόνο για παιδάκια! Όποιος λοιπόν παραβιάσει τις πινακίδες, ας με πάει στο δικαστήριο”, συμπλήρωσε.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

 

To Top