ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα- Ριζόμυλος: Στη συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων προσανατολίζεται η Κυβέρνηση

Δέδες:”Αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε και το μοντέλο προκήρυξης της δημοπράτησης του έργου”

Στο ενδεχόμενο συμμετοχής και ιδιωτικών κεφαλαίων στην κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη αναφέρθηκε την Παρασκευή από την Πύλο ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες. Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια χρηματοδότησης του έργου, προκειμένου να καταλήξει στο επιθυμητό και καλύτερο σενάριο για το δημόσιο συμφέρον.
Ο Γιώργος Δέδες κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στον Δήμο Πύλου Νέστορος αναφέρθηκε στο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, επισημαίνοντας πως κατατέθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Παραχωρήσεων του Υπουργείου Υποδομών προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κ. Δέδες υπογράμμισε, «θα είμαστε πλήρως έτοιμοι στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να έχουμε έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αναφέρεται στο σύνολο του οδικού άξονα από την Καλαμάτα και τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη. Το έργο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο έργο, όχι μόνο για τη Μεσσηνία αλλά για όλη τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς συνδέει ουσιαστικά την Καλαμάτα και το αεροδρόμιο της, μέσω της Μεσσήνης με τη δυτική Μεσσηνία, και με τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες, του «Μορέα» και της «Ολυμπίας Οδού».

Όσον αφορά στο μοντέλο χρηματοδότησης του έργου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών επισήμανε πως η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι το μεγάλο βήμα, ενώ εξετάζονται διάφορα σενάρια τα οποία αφορούν και τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου. «Αυτά τα σενάρια θα εξεταστούν σε ενδοκυβερνητικές συζητήσεις οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και τότε θα έχουμε και το μοντέλο της προκήρυξης της δημοπράτησης του έργου», γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Καλαμάτα- Ριζόμυλος: Στη συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων προσανατολίζεται η Κυβέρνηση
To Top