Ψυχολογία

Λογοtherapy από την Εύη Παναγίδη- Πως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ομιλίας

Η λογοθεραπεύτρια Εύη Παναγίδη, άρτι αφιχθείσα από τη Νέα Υόρκη, μίλησε στο MessiniaLive, για τη λογοθεραπεία, και τη σημαντική συμβολή της στην αποκατάσταση των προβλημάτων λόγου.

Η λογοθεραπεία δεν είναι υπόθεση μόνο για μικρά παιδιά αλλά αφορά κάθε ηλικία, εφήβους, ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο λόγο. Στόχος είναι να γίνει αποκατάσταση του προβλήματος στην ομιλία ή σε κάποιες περιπτώσεις η διαχείριση του προβλήματος.

Η ίδια, με καταγωγή από Μεσσηνία και Κύπρο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Πήρε την απόφαση αμέσως μετά τις σπουδές της να έρθει στα πάτρια εδάφη, και να βοηθήσει, αξιοποιώντας τις σπουδές της όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ομιλία τους. Έχοντας την εμπερία της εργασίας και των σπουδών της στην Αμερική, που θεωρείται και ο πυρήνας των εξελίξεων στη Λογοθεραπεία, αφού εφαρμόζονται εκεί όλες οι τελευταίες μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων ομιλίας, πήρε την απόφαση να έρθει στην Καλαμάτα και να εφαρμόσει όσα έμαθε, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ομιλίας και λόγου.
Μάλιστα, όπως μας είπε, στην Καλαμάτα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών με αυτισμό, που χρήζουν βοήθεια για να διαχειριστούν το πρόβλημα. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και θέλει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης, μας δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόβλημα στην ομιλία όμως, μπορει να προκληθεί και σε ενήλικες μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή σε άτομα που πάσχουν από Αλτσχάϊμερ, και στα οποία η ομιλία αρχίζει να φθίνει, οπότε και εκεί απαιτείται παρέμβαση, ώστε το άτομο να μπορέσει να διαχειριστεί το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσει και εν μέρει να το αποκαταστήσει.
Η Εύη Παναγίδη μας επεσήμανε τη σύγχρονη "μάστιγα" της εποχής, την ανεξέλεγκτη χρήση των τάμπλετ και των κινητών από παιδιά, ήδη από πολύ μικρές ηλικίες, και τις συνέπειες που αυτό έχει τόσο στην καθυστέρηση ανάπτυξη της ομιλίας τους, όσο και στην εν γένει διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Το γραφείο της βρίσκεται στην συμβολή των οδών Φραντζή και Αριστομένους, και πρόκειται για έναν καλαίσθητο χώρο, μοντέρνο και φωτεινό, προσαρμοσμένο κυρίως στις ανάγκες των παιδιών.

Η διαμόρφωση του γραφείου της Εύης Παναγίδη φέρει την "υπογραφή" της Αναστασίας Ψυρροπούλου, που επιμελήθηκε και την τελευταία λεπτομέρια, διαμορφώνοντας έναν χώρο οικείο στα παιδιά, ενώ οι υπέροχες επιτοίχιες ζωγραφιές ανήκουν στην Παυλίνα Αθανασοπούλου.

info
https://www.facebook.com/logotherapy.gr/
τηλ. 2721020466

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top