ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ένα μήνα παραδίδεται ο δρόμος Σουληνάρι-Κορυφάσιο

Το κλιμάκιο μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε έκανε αυτοψία την Παρασκευή στο δρόμο Σουληνάρι- Κορυφάσιο και ενημερώθηκε για τις διευθετήσεις καθώς και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή του έργου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκύψει μέσα από το έργο, καθώς επίσης να γίνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε ιδιοκτησίες, φωτισμός στους κόμβους, σήμανση και διευθέτηση των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται.

Πρόκειται για το δρόμο που ενώνει το τόξο της κεντρικής Μεσσηνίας, την Τριφυλία με την Πυλία, έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ολοκλήρωση του ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου. 

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε ότι το έργο θα παραδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018, αφού χάρη στην πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στη δημοτική αρχή, την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και τον ανάδοχο του έργου, επιτεύχθηκε η λύση όλων των τεχνικών προβλημάτων, η αναπροσαρμογή και η πλήρης επικαιροποίηση των μελετών, ώστε αυτή τη στιγμή οι εργασίες να βρίσκονται πλέον στην κατασκευαστική τους ολοκλήρωση.

«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα που θα βελτιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το έργο που έγινε. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια ήδη ολοκληρωμένη μελέτη για τα επόμενα περίπου χίλια μέτρα, οι ηλεκτροφωτισμοί των κόμβων, αλλά και οι παρεμβάσεις της διευκόλυνσης και των διευθετήσεων που πρέπει να γίνουν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανέδειξαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Σε ένα μήνα παραδίδεται ο δρόμος Σουληνάρι-Κορυφάσιο
To Top