Βιβλίο

Μαλλιάς: “Αυτό το όνομα επιδιώκαμε διαχρονικά για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς”

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “Ελλάδα και Bόρεια Μακεδονία: η Αυτοψία της δύσκολης συμφωνίας των Πρεσπών”, των εκδόσεων Σιδέρη, στο βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, το Σάββατο 10/11 το βράδυ, που συνέγραψε ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Ο συγγραφέας άριστος γνώστης των διπλωματικών θεμάτων αλλά κυρίως του συγκεκριμένου θέματος, αμέσως μετά την συζήτηση του θέματος στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, συνέγραψε το συγκεκριμένο πόνημα, στο οποίο περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις άγνωστες πτυχές της συμφωνίας.
Ο κ.Μαλλιάς με λόγια προσεκτικά διατυπωμένα και με ιδιαίτερη σύνεση κι αυτοσυγκράτηση, απέφυγε τις “πιασάρικες” μεγαλοστομίες και αναφέρθηκε στο όνομα – που είναι θεμέλιο της συμφωνίας – τονίζοντας ότι όλες οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας αυτό περίπου το όνομα θέλαμε και ότι η ισχύς της είναι erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Βέβαια, ακόμα και σήμερα γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις για την συγκεκριμένη συμφωνία.

Στο πάνελ μαζί του βρέθηκε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας “Εστία” Μανώλης Κοττάκης που συζήτησε με τον συγγραφέα για το βιβλίο, ενώ συντονιστής ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης.
Ο χώρος του βιβλιοπωλείου γέμισε ασφυκτικά για αυτήν την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη παρουσίαση.

To Top