ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Erasmus+ Νεολαία: διαπολιτισμική συνεργασία για την δια βίου μάθηση

Σαρανταπέντε εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και λειτουργοί νέων από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται στην Καλαμάτα εδώ και λίγες ημέρες ι επιμορφώνονται κι ανταλάσσουν απόψεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Νεολαία, που υλοποιούν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ. με έδρα την Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ OCTANOUS με έδρα την Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από την Ιταλία, Κροατία, Εσθονία, Κύπρο, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ελλάδα, και παρακολουθούν εργαστήρια και αναπτύσσουν σχέσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας “με στόχο να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις 8 Βασικές Ικανότητες για τη Δια Βίου Μάθηση στην εργασία με την νεολαία και ειδικά με ομάδες νέων”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο λόγος για το σχέδιο “EIGHT FOR GREAT”, το οποίο πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Καλαμάτας, της κοινωφελούς επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ», φορέων και ιδιωτών της τοπικής κοινωνίας.

Ο χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων και των ομάδων εργασίας είναι το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Εκεί βρέθηκε το μεσημέρι το MessiniaLive.gr και μας μίλησε η εκπρόσωπος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ. Έυη Γιαννακοπούλου.

To Top