ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συγχαρητήρια στον Δήμο Καλαμάτας και στον Δήμαρχο

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας χαιρετίζει την ένταξη του Δήμου Καλαμάτας στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030» και συγχαίρει τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά όλα τα στελέχη του Δήμου, τους φορείς και τους πολίτες που εργάστηκαν για αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι ευκαιρία για το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, να μετατραπεί σε κοιτίδα καινοτομίας και πρωτοπορίας, με παρεμβάσεις και επενδύσεις μεγάλης και μικρής κλίμακας που θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, την οικονομία του τόπου μας και το περιβάλλον.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές, θα πρέπει να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα κάνουν τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες και ασφαλείς, πιο ανθεκτικές και βιώσιμες, απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης.

Και προς τούτο επιβάλλεται να βοηθήσουμε και να κατευθύνουμε και την μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να εφαρμόσει νέα επιχειρηματικά και ενεργειακά μοντέλα, με στόχευση στην εξοικονόμηση ενέργειας και την κυκλική οικονομία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την βιώσιμη ανάπτυξή της και τη συντήρηση των θέσεων εργασίας. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή της θα επιτευχθούν οι προσδοκώμενες βελτιώσεις στην καθημερινότητα μας και θα θωρακιστεί ο τόπος μας στις προσκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συγχαρητήρια στον Δήμο Καλαμάτας και στον Δήμαρχο
To Top