ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαϊτα σκοτώθηκε άνθρωπος”

Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του Κώστα Θεοδωρακάκη το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο χωριό του, την Εύα. Συγγενείς, φίλοι, η οικογένειά του και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον Κώστα Θεοδωρακάκη. Σύσσωμο παρέστη και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, καθώς και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Στο μεταξύ ένας από τους επτά κατηγορουμένους για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας με τον θάνατο του εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Open τονίζοντας:

“Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς, κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαΐτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος”.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το messiniaLive καταγράφεται καρέ καρέ τι συνέβη

Επίσης, ένας 22χρονος κατηγορούμενος ανέφερε σε μήνυμά του: “Δεν κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν συνειδητοποίησα ότι χάθηκε μια ζωή. Λυπάμαι πάρα πολύ, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια”.

πληροφορίες από:OPEN beyond
φωτο Παναγιώτης Μουστάκης

To Top