ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8 ένοχοι και 2 αθώοι για το θάνατο του εικονολήπτη Κ.Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο

ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΔΙΚΗΣ – ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΤΗΝΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΕΘΙΜΟ

Την ενοχή των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων αποφάσισε το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη δίκη για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου, στο βόρειο δημοτικό πάρκινγκ, ανήμερα το Πάσχα του 2019, την ώρα που βιντεοσκοπούσε σε απευθείας μετάδοση το γεγονός.
Η δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά από αρκετές αναβολές και συνεδριάσεις, περιλαμβάνοντας δυο δικογραφίες και 10 συνολικά κατηγορούμενους ολοκληρώθηκε με την έκδοση των πρωτόδικων ποινών.
Κατηγορούμενοι από την πρώτη δικογραφία που σχηματίσθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, ήταν ο τότε αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης» κι ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ενώ πέντε μέλη του μπουλουκιού κατηγορήθηκαν για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.
Με τη δεύτερη δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορούμενοι ήταν ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας, ο τότε πρόεδρος της «Φάρις» και ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτολόγων, για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια τελεσθείσα δια παραλείψεως.
Με την απόφασή του το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκρινε ένοχους τον καπετάνιο του μπουλουκιού με ποινή 3 έτη και 7 μήνες με αναστολή, τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ με την κατηγορία της ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, και τον πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας και νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια, τελεσθείσα δια παραλείψεως, με ποινή 24 μήνες με αναστολή. Ένοχοι κρίθηκαν και τα πέντε μέλη του μπουλουκιού τα οποία και κατηγορούνταν για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών, με ποινή 9 μηνών, ενώ το Δικαστήριο έκρινε αθώους τον τότε πρόεδρο της «Φάρις», και Πρόεδρο του συλλόγου των Σαιτολόγων.
Για την έκβαση της δίκης και την πρωτόδικη απόφαση, την οποία σχολίασε ως μια άψογη διαδικασία μίλησε ο νομικός συμπαραστάτης της οικογένειας Θεοδωρακάκη δικηγόρος Περικλής Ξηρογιάννης.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους νομικούς εκπροσώπους των άλλων διαδίκων, δεν θέλησαν να σχολιάσουν το πρωτόδικο αποτέλεσμα.

To Top