Επί Σκηνής

“Δανάη”: Η μουσικοθεατρική παράσταση έρχεται το Σάββατο 4 Μαϊου στην Καλαμάτα

ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η παράσταση με το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “ΔΑΝΑΗ”, που είχε αναβληθεί έρχεται επιτέλους στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, το Σάββατο 4 Μάη 2019 στις 8.30 το βράδυ.

Μια παράσταση γεμάτη μουσική και τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τη διάσημη τραγουδίστρια του Αττίκ, Δανάη Στρατηγοπούλου. Στο έργο του, ο Φιλιατρινός συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, ζωντανεύει τη γνωστή τραγουδίστρια να αφηγείται την περιπετειώδη ζωή της ανάμεσα από τα τρυφερά και νοσταλγικά τραγούδια της. Η παράσταση γίνεται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Χιλής και με τη στήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Η ερμηνεία και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Βαρδακαστάνη και στο πιάνο παίζει ο Νίκος Φυλακτός.
Εισιτήρια (τιμή 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ) προπωλούνται στην Πειραματική Σκηνή κάθε απόγευμα 6.00-8.00 μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6971540945, 2721021653

Τη σπουδαία προσωπικότητα της Δανάης Στρατηγοπούλου, της δυναμικής γυναίκας που χάραξε την εποχή της, ως τραγουδίστρια, μουσικός, συγγραφέας, ποιήτρια, μεταφράστρια, δημοσιογράφος και αγωνίστρια για την ελευθερία του λαού μας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του θεάτρου, σε μια μοναδική παράσταση στην Καλαμάτα.
Το έργο δεν αποτελεί βιογραφία αλλά προβάλει ξεχωριστές πτυχές από την πολυκύμαντη ζωή της μοναδικής και ανεπανάληπτης Δανάης.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία – εικαστική επιμέλεια- Ερμηνεία: Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Στο πιάνο: Νίκος Φυλακτός
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης
Επιμέλεια Κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Ήχος: Παναγιώτης Μαζαράκης
Φωτογραφία: Αιμίλιος Πέτρου
Styling: Αλέξανδρος Κουμιώτης
Αφίσα: Δήμητρα Μπουλούζου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Γιάννα Ακριβού
Παραγωγή: ΕΚΣΤΑΝ

Η παράσταση πραγματοποιείται με αφορμή τα 20 χρόνια από την απονομή του παρασήμου “Orden – Libertador O΄ Higgins” της Δημοκρατίας της Χιλής στις 7 Μαΐου 1998 στην Πρεσβεία της Χιλής, για την μεγάλη προσφορά της στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Χιλής . Το παράσημο αυτό απονέμεται σε διεθνείς προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον πολιτικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό χώρο
Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές-άνεργοι 8 ευρώ

Η Δανάη
«Αυτές οι τρεις λέξεις έπαιξαν ένα παιχνίδι κάποτε σε μένα. Όταν ο εκδότης μου, όρισε το μονοτονικό στις μεταφράσεις μου, για μένα αυτό ήταν χτύπημα. Κάνοντας την επανάστασή μου έβαλα περισπωμένη στις τρεις λέξεις: Φῶς, Νοῦς, Γῆ. Δεν άντεχα τις λέξεις αυτές απροστάτευτες».
«Οι γυναίκες φέρνουν τη ζωή, οι άντρες τη σκοτώνουν. Αν κυβερνούσαν οι γυναίκες δε θα ΄χαμε πόλεμο. Γιατί οι γυναίκες γεννάνε τα παιδιά. Είναι δυνατόν οι γυναίκες να σκοτώνουν τα παιδιά που γεννήσανε; Είναι η φύση του πράγματος τέτοια».
«Οι δυο λαοί μοιάζουνε πολύ. Ο Νερούντα είχε πει. Δεν χρειάζεται να πω για την Ελλάδα. Αν πω για τη Χιλή το ίδιο είναι».
Δανάη Στρατηγοπούλου, Ιούνιος 1995
«Εφημερίδα Αίσθηση Λόγου και Τέχνης»

“Δανάη”: Η μουσικοθεατρική παράσταση έρχεται το Σάββατο 4 Μαϊου στην Καλαμάτα
To Top