ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαϊτοπόλεμος: Ξεκίνησε η δίκη των 10 για τον θάνατο του Θεοδωρακάκη – Διακοπή για τις 19/10

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη των δέκα κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα του 2019, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, ο οποίος την ώρα που κατέγραφε σε απευθείας μετάδοση το έθιμο με την κάμερα του, δέχτηκε μια σαΐτα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Αρχικά, από την πρώτη δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προέκυψαν 7 κατηγορούμενοι και λίγους μήνες αργότερα, από δεύτερη συμπληρωματική δικογραφία άλλοι τρεις, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι υπόλογοι για το τραγικό περιστατικό συνολικά δέκα κατηγορούμενοι.

Οι επτά πρώτοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και με τον Ν.456/1976 περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι (πρώην δήμαρχος, αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Φάρις) κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια τελεσθείσα δια παραλείψεως.

Η εκδίκαση της υπόθεσης μετά τις προσφωνήσεις, διακόπηκε για τις 19 Οκτωβρίου 2020, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να εκτυπωθεί το βιντεοληπτικό υλικό και να εξεταστεί από ειδικό, εξειδικευμένο πραγματογνώμονα για να διαπιστωθεί "από πού έφυγε, ποια πορεία είχε και που κατέληξε ακριβώς η σαΐτα", όπως δήλωσε στο Μessinialive ο συνήγορος υπεράσπισης των σαϊτολόγων Αντώνης Κατσάς.
Δήλωση για την σημερινή εξέλιξη έκανε κι ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Κώστα, Περικλής Ξηρογιάννης.

Δημοφιλέστερα

To Top