ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ασθενοφόρο εδώ και 15 μέρες η περιοχή της Μάνης λόγω αναστολής των οδηγών του

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΔΗΓΟ…

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανάρτηση για το τόσο σημαντικό θέμα, αφού σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου εξακολουθεί για 15 μέρες να μην διαθέτει οδηγό για το μοναδικό ασθενοφόρο του! Μπορεί να έχουν γίνει κάποιες πολιτικές κινήσεις, όμως η ουσία είναι πως δεν μετακινήθηκε ή αποσπάστηκε κανένας οδηγός και το όχημα βρίσκεται παρκαρισμένο και εκτός μάχης…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, η Εθελοντική ομάδα ΓΑΙΑ Μάνης, με πρωτοβουλία του Διοικητή της Κώστα Ξυδέα, πήρε από το συνεργείο – χωρίς να έχει αποκατασταθεί η σοβαρή του βλάβη – το δικό της ασθενοφόρο, για να καλύπτει μερικώς κάποια από τα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά… Τέλος, να επισημάνουμε πως η περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης αυτό το διάστημα έχει αυξημένο τουρισμό, ατόμων μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση ώστε να έχουν κάλυψη και μεταφορά σε Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο,, σε περίπτωση ανάγκης, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής,

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ 11.9.2021

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΦOY Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 11 ΗΜΕΡΕΣ!

Χωρίς ασθενοφόρο βρίσκεται εδώ και δέκα συμπληρωμένες ημέρες η περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Messinialive, από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και τέθηκαν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί,  τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, οι διαθέσιμοι οδηγοί του μοναδικού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου, ενώ το ίδιο συνέβη και για άλλους 5 εργαζόμενους στην συγκεκριμένη υγειονομική δομή. Αποτέλεσμα, σήμερα, για ενδέκατη ημέρα η τουριστική περιοχή της Δυτικής Μάνης που βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επισκεψιμότητάς της, να μην μπορεί να καλύψει την μεταφορά περιστατικών.
Να επισημάνουμε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει προκύψει κι άλλες φορές στο παρελθόν, είτε λόγω βλάβης του παμπάλαιου ασθενοφόρου που κυριολεκτικά έχει “γράψει” πάνω από 1 εκατ. χιλιόμετρα κι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών του, γεγονός που είχαμε αναδείξει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας το 2017- είτε λόγω μη κάλυψης όλων των εφημεριών και των βαρδιών λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, αφού αρκετές φορές αυτά τα κενά, τα κάλυπτε το σύγχρονο αλλά …παράνομο ασθενοφόρο της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ που εδρεύει στην περιοχή. Όμως, φέτος συνέβη το εξής: στις 25 Αυγούστου, με δημόσια ανάρτησή του, ο Διοικητής της ΓΑΙΑ Μάνης Κώστας Ξυδέας, ενημέρωνε πως το δικό τους ασθενοφόρο, βρίσκεται με πολύ σοβαρή βλάβη σε συνεργείο της Καλαμάτας και αδυνατεί να καλύψει το κενό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σήμερα που μιλάμε αν προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό – που έχουν προκύψει αρκετά σε αυτό το διάστημα – οι συνέπειες ίσως είναι τραγικές .

 

Χωρίς ασθενοφόρο εδώ και 15 μέρες η περιοχή της Μάνης λόγω αναστολής των οδηγών του
To Top