Υγεία

Με επιτυχία ολοκληρώνεται το διήμερο ιατρικό συνέδριο στην Καλαμάτα για τα «Αιματολογικά Νέα»

ΕΠΙΤΑΓΗ ΥΨΟΥΣ 1.000€ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 11/9 το 16ο συνέδριο με θέμα «Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα Σύγχρονη Νοσηλευτική», στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν εξαιρετικοί επιστήμονες θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη νοσηλευτική φροντίδα του ασθενούς, προβληματισμούς στη διαφορική διάγνωση αιματολογικών και ογκολογικών παθήσεων και οι σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις. Παράλληλα, σημαντικό είναι το μήνυμα που περνά το συνέδριο πως ιατροί και νοσηλευτές είναι ισότιμοι στην παροχή υπηρεσιών προς τον ασθενή και εργάζονται από κοινού ως μια ομάδα.

Την πρώτη ημέρα, τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα τις μεταμοσχεύσεις, συντόνισε ο Μεσσήνιος Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Αρχιμ.Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ιατρό Άγγελο Χρονά, τον Αντιδήμαρχο Καλαμάτας Σαράντο Μαρινάκη, της Νοσηλεύτριας Κανέλλας Αραποστάθη, ενώ παραβρέθηκε κι ο Βουλευτής Λακωνίας – ιατρός Νεοκλής Κρητικός.

Στη συνέχεια ο ιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος παρέδωσε την καθιερωμένη επιταγή στον κ.Παπαθεοδωρίδη κι αυτός με την σειρά του στον επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή της Μονάδος Μεταμόσχευσης μυελού των οστών καθηγητή Αιματολογίας Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη . Φέτος, λόγω των συνθηκών με τον covid από τον καθιερωμένο αγώνα Κυπέλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, μαζεύτηκαν 1.000 ευρώ.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο συνεδριακό χώρο λειτουργεί έκθεση μικροσκοπίων και ιστορικών ιατρικών εκδόσεων αρχής γενομένης από το 1920, στην οποία και μας ξενάγησε ο Γιάννης Αδαμόπουλος.

Δημοφιλέστερα

To Top