ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαία Μάνης: “Για 4 ημέρες δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή”!

ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Για άλλη μια φορά η περιοχή της Δυτικής Μάνης, την ώρα που έχει διπλάσιο πληθυσμό λόγω των επισκεπτών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της περίθαλψης και της μεταφοράς ασθενών ή τραυματιών κι αυτό γιατί το υπέργηρο και υπερχρησιμοποιημένο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες υπέστη βλάβη και είναι εκτός λειτουργίας. Την προηγούμενη εβδομάδα η περιοχή ήταν χωρίς ασθενοφόρο για 4 ημέρες, την ώρα που φιλοξενούνται χιλιάδες επισκέπτες στην Μάνη!
Να επισημάνουμε ότι το ασθενοφόρο αυτό, σε λίγες εβδομάδες θα ξεπεράσει το 1.000.000 χιλιόμετρα!
Eπίσης, ενώ έχει λυθεί το θέμα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) του Κ.Υ., εντούτοις χρειάζεται οπωσδήποτε ένας τρίτος οδηγός για το ασθενοφόρο.

Μετά από προσπάθειες κατέφθασε στην περιοχή αργά το μεσημέρι ένα – επίσης “απαρχαιωμένο”- ασθενοφόρο, που επανήλθε στη δράση μετά από πολύχρονη εφεδρεία!
Το Messinialive βρέθηκε το μεσημέρι στη βάση της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ και ξεναγηθήκαμε στο νέο υπόστεγο – πολυχώρο της ομάδας από τον Διοικητή της Κώστα Ξυδέα, ο οποίος αναφέρθηκε στο γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΓΑΙΑ με τον εκτελωνισμό και τη νόμιμη κυκλοφορία του δικού της ασθενοφόρου, που φέρει ακόμα γερμανικές πινακίδες!

Το ίδιο ζήτημα είχαμε καταγράψει και πέρσι τον ίδιο καιρό και έκτοτε η ΓΑΙΑ έχει πάρει μεν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία κι από βουλευτές του Νομού, ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί, πλην όμως, κάθε φορά που επεμβαίνει σε κάποιο περιστατικό το συγκεκριμένο ασθενοφόρο ή καλύπτει την απουσία ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, υπάρχει σοβαρό ζήτημα
Ο Κ.Ξυδέας έκανε κι έναν σύντομο απολογισμό της φετινής δράσης της ομάδας, η οποία κάθε μέρα βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει και να συνεισφέρει σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Η Γαία διαθέτει σήμερα 15 εθελοντές και δικά της μέσα και συνδράμει όπου της ζητηθεί, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στην Δυτική Μάνη.

To Top