ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας εδώ και 10 ημέρες τα φανάρια στο Νοσοκομείο!

Τον κίνδυνο να συμβεί τροχαίο ατύχημα έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας εξαιτίας της μη λειτουργίας των φαναριών, επισημαίνει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε, επισημαίνει τα εξής:

“Η θερινή ραστώνη της δημοτικής αρχής Καλαμάτας και η μόνιμη βλάβη των φαναριών του Νοσοκομείου
Οι φωτεινοί σηματοδότες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εδώ και 10 μέρες δεν λειτουργούν λόγω βλάβης. Τα συγκεκριμένα φανάρια είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόσβαση από και προς το Νοσοκομείο εκατοντάδων επισκεπτών και του προσωπικού.
Όπως γνωρίζουμε η παλαιά εθνική οδός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, η κίνηση των οχημάτων αυξημένη -αφού βρισκόμαστε στο peak της τουριστικής σεζόν- και η μη λειτουργία των φαναριών μπορεί να συμβάλλει στην πρόκληση ατυχήματος.
Άμεσα ο δήμος Καλαμάτας οφείλει να διορθώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί τα ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια πρέπει να βρίσκονται πάντα σε απόλυτη προτεραιότητα”.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα φανάρια τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και τότε για πάνω από 10 ημέρες ήταν εκτός λειτουργίας, με τον Μανώλη Μάκαρη-ως γιατρός του Νοσοκομείου ζούσε το πρόβλημα σε καθημερινή βάση- να φέρνει και τότε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και τον Δήμαρχο να απαντά πως αρμόδια για την επίλυση του προβλήματος είναι η SIEMENS, καθώς “τα φανάρια στο Νοσοκομείο είναι της SIEMENS και δεν δίνει την τεχνογνωσία της” και πως για να επισκευαστούν πρέπει να έρθει τεχνικός της SIEMENS. “Η συμφωνία είναι, για να γίνεται γρήγορα η επιδιόρθωση, να πηγαίνει δικός μας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος που θα αλλάζει το λαμπάκι που κάηκε, δεν μπορεί όμως να παρέμβει στην καρδιά του συστήματος, αυτό ανήκει στην εταιρεία,” είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας. Η βλάβη των φαναριών τότε αποκαταστάθηκε από την εταιρεία, ωστόσο σήμερα, 8 μήνες μετά, ερχόμαστε πάλι αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα.

Μ.Π.

Εκτός λειτουργίας εδώ και 10 ημέρες τα φανάρια στο Νοσοκομείο!
To Top