Τροφή για σκέψη

Συνεχίζεται το “σίριαλ” με το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θόδωρος Αγγελόπουλος”

Κανέλης: “Διευκρινίσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων”

Τέσσερις ημέρες μετά την επιστολή στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που έστειλαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης, αντίστοιχα, διαμαρτυρόμενοι και δηλώνοντας αντίθετοι με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας με το όνομα “Θόδωρος Αγγελόπουλος” στην είσοδο του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Γιώργος Κανέλης επανέρχεται στο θέμα με νεότερη ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα δεν αφορά το συγκεκριμένο σκηνοθέτη, αλλά “την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής που μετονόμασε το αμφιθέατρο χωρίς να ρωτήσει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ούτε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου”.
Στην ανακοίνωσή του με τίτλο “Προς αποφυγή παρεξηγήσεων” ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Γιώργος Κανέλης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας του Αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, θα ήθελα να προβώ σε μια διευκρίνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει, μακράν αφορά το συγκεκριμένο όνομα που επέλεξε η Δημοτική Αρχή. Ως Έλληνες και εργαζόμενοι, με ευαισθησία για τους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, τιμούμε και σεβόμαστε τη συμβολή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τόσο στο χώρο που με συνέπεια υπηρέτησε όσο και στους αγώνες του λαού, όπως τους αποτύπωσε στις ταινίες του «ημέρες του ‘36» και «Θίασος».

Η αντίθεσή μας αφορά αποκλειστικά στο χειρισμό και την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής, η οποία, καταπατώντας κάθε αρχή και αξία και κινούμενη εκ του πονηρού, σφετερίστηκε την προσφορά που της έγινε και θεώρησε νόμιμο δικαίωμά της να αποφασίσει τη μετονομασία του Αμφιθεάτρου του Ε.Κ. Καλαμάτας, χωρίς να ρωτήσει ούτε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο οποίος έστω και παράτυπα, είναι πλέον διαχειριστής μετά από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, ούτε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Αγνόησε προκλητικά το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο έχει χτιστεί αποκλειστικά με τις εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι και αποτελούν τους νόμιμους ιδιοκτήτες του”.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Και αναρωτιέται κανείς γιατί συντηρείται μια τέτοια διαμαρτυρία 3 χρόνια μετά τη μετονομασία του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ως “Θόδωρου Αγγελόπουλου”, με απόφαση και ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να τιμηθεί ο διεθνούς φήμης μεσσήνιος σκηνοθέτης, και 5 χρόνια μετά (Δεκέμβριος 2013) την παραχώρηση με χρησιδάνειο στον Δήμο Καλαμάτας από τον ΟΑΕΔ του χώρου του αμφιθεάτρου για μια δεκαετία, δηλαδή έως το 2023.
Το βάρος θα πρέπει να πέσει πρωτίστως στα λειτουργικά προβλήματα διαχείρισης, που έχει το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, από τη συνύπαρξη σε αυτό διαφορετικών φορέων και όχι στο ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο ιδιοκτήτης του Δημόσιου κτηρίου και των αντίστοιχων δικαιωμάτων που απορρέουν.
Επείγει να βρεθεί μια φόρμουλα διευθέτησης του σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του κτηρίου, που συνεχώς διογκώνονται, με τη συντήρηση του χώρου και των μηχανημάτων του, που εδώ και 6 χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους, και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

Μαίρη Περδικέα

Δείτε και αυτά:

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Είμαστε αντίθετοι με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας “Θ.Αγγελόπουλος” από τον Δήμο”

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: 6 χρόνια χωρίς καμία συντήρηση-Καταγγέλλουν κλοπές

Συνεχίζεται το “σίριαλ” με το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θόδωρος Αγγελόπουλος”
To Top