ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: 6 χρόνια χωρίς καμία συντήρηση-Καταγγέλλουν κλοπές

Για πλήρη εγκατάλειψη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ- όπου και ανήκει το κτήριο- έκαναν λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης και ο Γραμματέας, Γιώργος Κανέλης.

Και οι δυο τους αναφέρθηκαν στην παντελή έλλειψη οποιασδήποτε συντήρησης του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του (για την κεντρική θέρμανση του κτηρίου και τον κλιματισμό), που βρίσκονται στην ταράτσα, “να σαπίζουν” όπως είπαν χαρακτηριστικά, ενώ οι ταράτσες στάζουν νερά, οι εσωτερικές πόρτες δεν κλείνουν, και τα χερούλια στις πόρτες του αμφιθέατρου έχουν σπάσει. Έχουν καταθέσει εγγράφως αιτήματα για συντήρηση αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης, συμπληρώνοντας ότι “γραπτή απάντηση δεν πήραμε από κανέναν”.

“Όταν καταργήθηκε η Εργατική Εστία, σταμάτησε και η συντήρηση. Είχαμε ένα ωραίο αμφιθέατρο, και σε μια νύχτα ο ΟΑΕΔ το έδωσε στον Δήμο χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Θα μπορούσε να το λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο για περαιτέρω δράσεις…”, δήλωσε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης.

ΚΑΝΕΛΗΣ:”ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΑ”

Πέρα όμως από την έλλειψη συντήρησης κατήγγειλαν και περιστατικά κλοπών που έχουν σημειωθεί, παρά το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο διαθέτει σύστημα συναγερμού. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, έχουν κλαπεί δύο μαρμάρινα τραπεζάκια και από τις 20 καρέκλες που διέθεταν έχουν μείνει οι 5.
“Τις προάλλες που κάποιος είχε ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή, κάποιοι μπήκαν στον προθάλαμο του Εργατικού Κέντρου και πήραν τρόφιμα μέσα από το ψυγείο του 3ου ορόφου”…

Μ.Π.

To Top