Τροφή για σκέψη

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Είμαστε αντίθετοι με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας “Θ.Αγγελόπουλος” από τον Δήμο”

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ

Επιστολή στον δήμαρχο Καλαμάτας έστειλαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης, αντίστοιχα.

Στην επιστολή τους δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας με την ονομασία “Θ.Αγγελόπουλος” στην είσοδο του αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου και απαριθμούν τους λόγους που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “το κτήριο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ είναι ουσιαστικά δικό μας” και πως “η ονομασία του αμφιθεάτρου ως «Θ. Αγγελόπουλος» δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας”.

Αναλυτικά, η επιστολή προς τον Παναγιώτη Νίκα:

“Προς τον
Δήμαρχο Καλαμάτας, κύριο Παναγιώτη Νίκα

Κύριε Δήμαρχε,
Όπως σας είχαμε επισημάνει και με το υπ’ αριθμ. 28/13.02.2015 έγγραφό μας έτσι και σήμερα σας κάνουμε γνωστό ότι είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας με την ονομασία «Θ. Αγγελόπουλος» στην είσοδο του αμφιθεάτρου του κτηρίου του Ε.Κ. Καλαμάτας.

Πιστεύουμε:
I. Ότι η ονομασία του αμφιθεάτρου ως «Θ. Αγγελόπουλος» δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας.

II. Η ονομασία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί σε ένα από τα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας.

III. Θεωρούμε ότι το κτήριο ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ. είναι ουσιαστικά δικό μας γιατί έγινε με δικούς μας αγώνες και προσπάθειες, όπως επίσης με χρήματα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας που ως γνωστό προέρχοντο από εισφορές εργαζομένων, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η μπροστινή πλευρά του κτηρίου έχει διαμορφωθεί για να καλύπτει τις ανάγκες του Ε.Κ.Κ.
Ενώ στην άλλη πλευρά λειτουργούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, ούτε είναι τυχαίο ότι μπροστά στο κτήριο με μεγάλα γράμματα υπάρχει η Επιγραφή «ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Επιπλέον, σας τονίζουμε ότι στην συνείδηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των πολιτών της πόλης μας το κτήριο αυτό καταγράφεται ως ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

“ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Θ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”: ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Να σημειώσουμε ότι το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμάτας με χρησιδάνειο για 10 χρόνια από τον ΟΑΕΔ, έχει ονομαστεί ήδη από το 2015, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, προς τιμήν του μεσσήνιου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, και φέρει από τότε το όνομά του.

Η τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας εκ μέρους του Δήμου και στην είσοδο του αμφιθεάτρου- εκτός από το εσωτερικό του, όπου έχουν από το 2015 τοποθετηθεί ανάγλυφα γράμματα με το όνομα του σκηνοθέτη- θα γίνει με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που έχουν προγραμματιστεί (από την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και υπό την αιγίδα του Δήμου) να γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με ομιλίες και προβολές ταινιών του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Είμαστε αντίθετοι με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας “Θ.Αγγελόπουλος” από τον Δήμο”
To Top