ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική “βουβή” διαμαρτυρία στη μνήμη της Βίκυς Λυμπεροπούλου

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΟΑΕΔ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ 

Με συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στο σημείο όπου χάθηκε η ζωή της αγαπημένης τους φίλης και συμμαθήτριας Βίκυς Λυμπεροπούλου, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι σπουδαστές στον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, κλείνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων για 35 περίπου λεπτά λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

Περισσότερα από εξήντα άτομα βρέθηκαν στο τραγικό σημείο όπου έχουν χαθεί τρεις ζωές, με τελευταία απώλεια αυτή της Βίκυς Λυμπερόπουλου, την οποία παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο και κατέληξε να παλεύει για τη ζωή της στην Εντατική, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει λόγω των σοβαρότατων τραυμάτων της.

Οι συμμαθητές της σήμερα, με μια συγκλονιστικά βουβή διαμαρτυρία, καθώς θρηνούν το χαμό της αγαπημένης τους φίλης και είναι ακόμα σοκαρισμένοι από τον τραγικό και άδικο θάνατό της, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για ασφαλή διέλευση στη Σχολή τους χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Τα παιδιά με θλιμμένα πρόσωπα έκλεισαν για λίγη ώρα την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα και σε πλακάτ είχαν γράψει τα δικά τους συγκλονιστικά μηνύματα. “Βίκυ θα είσαι για πάντα μαζί μας”, “Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλο συμμαθητή”, κρατώντας μια φωτογραφία της άτυχης Βίκυς που “ήταν” με αυτό τον τρόπο μαζί τους.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αδικοχαμένης 23χρονης σπουδάστριας μαγειρικής από τα Αρφαρά που έδωσε γενναία μάχη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Πρόκειται για άλλη μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, αφού για όσους το θυμούνται παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 1986 όταν ο 17χρονος μαθητής Νίκος Πετρόπουλος από τη Λογγά που φοιτούσε στις Σχολές του ΟΑΕΔ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.

Ήρθε λοιπόν πάλι στο προσκήνιο με τον χειρότερο τρόπο το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης από το σημείο των πεζών, σε έναν χώρο που παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα καθημερινά και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί κάποιο ατύχημα ή και δυστύχημα.

Οι καθηγητές και τα παιδιά που σπουδάζουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο σημείο αυτό ζητούν την τοποθέτηση φαναριών, καθώς και να κατασκευαστεί κόμβος, ώστε να μειώνουν ταχύτητα τα αυτοκίνητα, τα οποία στο συγκεκριμένο σημείο αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, μην εφαρμόζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που προβλέπει μείωση της ταχύτητας εντός κατοικημένης περιοχής.

Σήμανση στην περιοχή υπάρχει, όμως είναι ελλιπής και σίγουρα δεν αποτρέπει τους ασυνείδητους οδηγούς να διέρχονται επιδεικτικά με ταχύτητα. Μάλιστα την ώρα της διαμαρτυρίας δεν έλειψαν και κάποιοι ανόητοι που προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους
Οι σπουδαστές και οι καθηγητές θέλουν να πηγαίνουν στα μαθήματά τους με ασφάλεια και με τις παρούσες συνθήκες καθημερινά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, αφού όπως οι ίδιοι δήλωσαν, αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή επί του οδοστρώματος κάτι που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Το μπαλάκι των ευθυνών πάει και έρχεται από την Περιφέρεια στον Δήμο και τούμπαλιν αφού κανείς δεν θεωρεί πως είναι αρμόδιος για τον συγκεκριμένο δρόμο. Μετά το τραγικό δυστύχημα στο σημείο ο Δήμος Καλαμάτας δρομολογεί φανάρια με κουμπί στη διάβαση έξω από τον ΟΑΕΔ…
Ας είναι Βίκυ Λυμπερόπουλου το τελευταίο θύμα και άμεσα οι αρμόδιοι να προβούν επιτέλους στις απαραίτητες ενέργειες.

To Top