Τροφή για σκέψη

Νησίδα και διαβάσεις έξω από τον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα

ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

642 τ.μ. του δρόμου έξω από τον ΟΑΕΔ παραχωρούνται στον Δήμο Καλαμάτας για παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή διέλευση των πεζών. Η λύση της παραχώρησης έγινε, προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία-μιας και πρόκειται για κομμάτι της παλαιάς Εθνικής Οδού- που θα καθυστερούσε και άλλο τις παρεμβάσεις και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν στο σημείο. Η έκταση έξω από τον ΟΑΕΔ θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Δήμο.

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Ο Δήμαρχος και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη υπέγραψαν σύμβαση, σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας και σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία ο ΟΑΕΔ παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Καλαμάτας τη χρήση εδαφικού τμήματος επιφάνειας 642 τετραγωνικών μέτρων, από τη συνολική οικοπεδική έκταση ιδιοκτησίας του Οργανισμού στο Ασπρόχωμα.

Η παραχωρούμενη κατά χρήση και για 99 χρόνια έκταση, η οποία βρίσκεται μπροστά στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη κυκλοφοριακών μέτρων από το Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος θα προβεί στις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή διάσχιση εκ μέρους των πεζών της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Αθήνας μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και για να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κινούμενους προς Αθήνα οδηγούς να μπορούν να κάνουν αναστροφή και να μη χρειάζεται να φτάσουν στο ΤΕΙ, προκειμένου με ασφάλεια να γυρίσουν και να κατευθυνθούν προς Καλαμάτα”.

Ο ΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΡΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τον άδικο θάνατο της 23χρονης σπουδάστριας Βίκυς Λυμπεροπούλου, 8 μήνες πριν, όταν παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό, στην προσπάθειά της να περάσει τον δρόμο για να πάει στη Σχολή της, ήταν η αιτία που αφυπνίστηκαν και κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες, για να δρομολογηθούν σε ένα δρόμο-καρμανιόλα οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που επίκειται να γίνουν στο συγκεκριμένο σημείο.
Η λαϊκή κατακραυγή που ακολούθησε για τη χρόνια εγκατάλειψη του συγκεκριμένου δρόμου, οι διαμαρτυρίες των ίδιων των μαθητών και σπουδαστών του ΟΑΕΔ, και η διεκδίκηση του αυτονόητου, της ασφαλούς διέλευσης του δρόμου, “ξύπνησαν” από το λήθαργο φορείς και υπηρεσίες, που κινητοποιήθηκαν για να ληφθούν επιτέλους μέτρα ασφαλείας στο σημείο.


Η διαμαρτυρία των σπουδαστών του ΟΑΕΔ με αίτημα μέτρα ασφαλείας για την ασφαλή διέλευση του δρόμου


Το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο η 23χρονη Βίκυ, λίγα μόλις εκατοστά πριν ανέβει στο πεζοδρόμιο…

Ο άδικος θάνατος της νεαρής σπουδάστριας έφερε με τον πιο τραγικό τρόπο στο προσκήνιο τον καθημερινό εφιάλτη που ζουν οι σπουδαστές των σχολών του ΟΑΕΔ, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής στην προσπάθειά τους να διασχίσουν “με την ψυχή στο στόμα” έναν επικίνδυνο δρόμο, στον οποίο τα αυτοκίνητα κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, χωρίς να τηρούνται τα όρια ταχύτητας που ισχύουν για κατοικημένες περιοχές.

Ενώ η κάμερα του Messinialive είχε, ουκ ολίγες φορές, καταγράψει οδηγούς που επιχειρούσαν έξω από το κτήριο του ΟΑΕΔ να κάνουν παράνομη αναστροφή στη μέση του δρόμου, ρισκάροντας ανά πάσα στιγμή να συμβεί τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμάτας, έξω από τον ΟΑΕΔ και για αρκετά μέτρα του δρόμου αναμένεται να κατασκευαστεί νησίδα, που θα επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν εκεί την αναστροφή τους(!)
Στην άλλη άκρη της νησίδας μπαίνει διάβαση πεζών.
Να υπενθυμίσουμε ότι, δυστυχώς, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου απέκλεισαν τη λύση της πεζογέφυρας στο σημείο, για πολεοδομικούς λόγους, και η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προέκρινε τη λύση των φαναριών με κουμπί στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των πεζών.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Θέμα χρόνου να γίνει νέο τροχαίο στο Ασπρόχωμα- Δείτε το βίντεο!

Νησίδα και διαβάσεις έξω από τον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα
To Top