Χορός

24ο Φεστιβάλ Χορού: Δυο παρουσιάσεις και μια συναυλία το βράδυ στο Μέγαρο

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – Πέμπτη 19/7: Ημέρα 7η Το σημερινό πρόγραμμα Tom Weksler, Jukstapoz/Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman – Λάτιν τζαζ βραδιά με τους El Violin Latino με ελεύθερη είσοδο.

Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές της 6ης ημέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας! Από νωρίς οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους κατέκλυσαν την Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού για να παρακολουθήσουν την παράσταση Cartoon του Anton Lachky. Μια ευφάνταστη, ευρηματική χορογραφία απόλυτης δεξιοτεχνίας και εξαιρετικού συντονισμού, που προσέφερε μια συναρπαστική εμπειρία όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια!

Παράλληλα η πολυβραβευμένη παράσταση On a Tangent της Liadain Herriott και το περίφημο σόλο Tears του Edivaldo Ernesto που καθήλωσε το κοινό, ολοκληρωσαν την 6η μέρα του Φεστιβάλ.

Σήμερα, στην σκηνή της Κεντρικής Πλατείας Καλαμάτας ανεβαίνει ο Tom Weksler με την χρογραφία Water, για να ακολουθήσει η ομάδα Jukstapoz των Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman που παρουσιάζει την παράσταση The Art of Dying στο Στούντιο.
Η βραδιά κλείνει μουσικά, με μια λάτιν τζαζ συναυλία στο Προαύλιο του Μεγάρου Χορού με ελεύθερη είσοδο, από τους El Violin Latino και την τραυδίστρια Yumarya.

Ειδικότερα το πρόγραμμα σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

19:00
Tom Weksler Water
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Το νερό είναι το αίμα της γης και κυλά μέσα στις φλέβες της. Αναβλύζει μέσα από το μέταλλο και την πέτρα και συγκεντρώνεται στα έμβια όντα.

O Ισραηλινός Tom Weksler [Τομ Βέκσλερ] είναι χορευτής και ακροβάτης. Η εκπαίδευσή του άρχισε σε μικρή ηλικία με παράλληλη εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες. Το 2009, αποφοίτησε από το Εργαστήριο Χορευτών και Χορογράφων της Χάιφα. Από το 2010 έως το 2014 συνεργάστηκε με την ομάδα χορού Inbal Pinto and Avshalom Pollak, με την οποία περιόδευσε σε πολλά θέατρα και διεθνή φεστιβάλ. Κατόπιν συνεργάστηκε με τους Rootlessroot (Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα) και την ομάδα Dot504 στο έργο Collective Loss of Memory, το οποίο περιοδεύει ακόμα ανά τον κόσμο, έχοντας λάβει διεθνείς διακρίσεις.

http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/19-7-2018#tom-wekslerwater

21:00
Jukstapoz / Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman
The Art of Dying

Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Η ομάδα Jukstapoz ιδρύθηκε το 2010, με έδρα την Αθήνα, και έχει διεθνή παρουσία σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο. Το χορογραφικό ύφος της ομάδας είναι έντονα κινηματογραφικό και διακρίνεται για τη δυναμική σωματική γλώσσα (physical theatre).

Το έργο The Art of Dying- συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και την Ομάδα Jukstapoz – το οποίο η Χριστίνα Γουζέλη ερμηνεύει σε πρωτότυπη μουσική του βραβευμένου λαουτίστα Jozef Van Wissem, είναι ένα σόλο εμπνευσμένο από το τρίπτυχο του Ιερώνυμου Μπος Ο κήπος των επίγειων ηδονών, στο οποίο με λεπτό χιούμορ και σουρεαλισμό αποδίδεται το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης. Χορός, εικόνα και εφήμερη μουσική μεταδίδουν τη φευγαλέα ομορφιά αυτής της ύστατης στιγμής πριν έρθει το τέλος της ζωής. Μέσα σε έναν κήπο στον οποίο κατοικούν τόσο η ζωή όσο και η φθορά, η ερμηνεύτρια συνθέτει ένα τοπίο από μικρόκοσμους σήψης και χαράς.

Η μουσική σύνθεση είναι του Jozef Van Wissem, βραβευμένου ολλανδού μινιμαλιστή μουσικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, o oποίος, το 2013, απέσπασε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους Mόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί.

http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/19-7-2018#jukstapoz-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B7-paul-blackmanthe-art-of-dying

22:00
Οι El Violin Latino συναντούν την Yumarya
∆ιεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας
Προαύλιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Βραδιά λάτιν τζαζ με τους El Violin Latino, την μπάντα του βραβευμένου βιολονίστα και συνθέτη Gregor Huebner και την τραγουδίστρια Yumarya.

Η ορχήστρα του πολυτάλαντου και καταξιωμένου γερμανού με τσιγγάνικες ρίζες Gregor Huebner αποτυπώνει τις παθιασμένες, μελαγχολικές και συναισθηματικές μελωδίες της Λατινικής Αμερικής μέσα από το ξεχωριστό της μουσικό ιδίωμα, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά. Σε συνδιοργάνωση με το ∆ημοτικό Ωδείο Καλαμάτας – ∆ιεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας.

24ο Φεστιβάλ Χορού: Δυο παρουσιάσεις και μια συναυλία το βράδυ στο Μέγαρο
To Top