Τροφή για σκέψη

Θέμα χρόνου να γίνει νέο τροχαίο στο Ασπρόχωμα- Δείτε το βίντεο!

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από το τραγικό δυστύχημα που έγινε έξω από τον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα και στοίχισε τη ζωή στην 23χρονη σπουδάστρια Βίκυ Λυμπεροπούλου, δυστυχώς φαίνεται ότι τίποτα δεν άλλαξε στο συγκεκριμένο σημείο ως προς τα μέτρα ασφάλειας πεζών και οδηγών.

Ένα βίντεο 14 δευτερολέπτων που κατέγραψε σήμερα το μεσημέρι η κάμερα του Messinialive αποδεικνύει περίτρανα, αφενός ότι ως οδηγοί εξακολουθούμε να είμαστε αδιόρθωτοι, αφετέρου ότι απουσιάζει η οδηγική παιδεία και η συνειδητοποίηση της ευθύνης που φέρει ο καθένας μας όταν κάθεται στο τιμόνι.

Η κάμερα μέσα σε 14 δευτερόλεπτα έχει καταγράψει σωρεία παραβάσεων. Τα παρκαρισμένα με άνεση αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου, που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο πλάτος του πεζοδρομίου, αφήνοντας μερικά εκατοστά για να περάσει ο πεζός, τα διπλοπαρκαρισμένα έξω ακριβώς από την είσοδο του ΟΑΕΔ, τις υπερβολικές ταχύτητες των αυτοκινήτων, που παρόλο που διασχίζουν κατοικημένη περιοχή και υποχρεούνται να μειώσουν ταχύτητα – με όριο ταχύτητας στο σημείο 50 – , δυστυχώς αδιαφορούν, και τέλος την κορυφαία όλων, τη …θριαμβευτική αναστροφή που επιχειρεί οδηγός μέσα στην εθνική οδό!

Η ίδια εικόνα είναι σε καθημερινή βάση στον συγκεκριμένο δρόμο εδώ και χρόνια, και αναρωτιέται κανείς πόσο βαθιά ριζωμένη είναι αυτή η στρεβλή οδηγική συμπεριφορά στο συλλογικό ασυνείδητο, που μπορεί να θεωρείται από κάποιους και φυσιολογική. Δεν βρίσκεις να παρκάρεις; Και το πεζοδρόμιο προσφέρεται. Άλλωστε για λίγο θα είναι… Δεν σε βολεύει ο δρόμος που πήρες; Κάνεις αναστροφή επιτόπου! Αρκεί εσύ να διευκολύνεσαι…

Οι τροχονομικοί έλεγχοι στο σημείο πρέπει να αυξηθούν, και οι αρμόδιοι να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας της ασφάλειας των πεζών. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις και ολιγωρία. Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μπουν φανάρια με κουμπί για τους πεζούς στο σημείο της διάβασης. Είναι αρκετό αυτό;

Μαίρη Περδικέα

To Top